Καθοριστική η συνδρομή της Σκότλαντ Γιαρντ

Καθοριστική η συνδρομή της Σκότλαντ Γιαρντ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ιδιαίτερα σημαντική αξιολογείται η συνδρομή της βρετανικής Scotland Yard στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πληροφορίες της «K» αναφέρουν ότι έπειτα από πρόταση των Βρετανών παραχωρήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία και πλέον αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού επεξεργασίας δεδομένων, με την επωνυμία «I2». Το συγκεκριμένο λογισμικό διευκολύνει την ανάλυση των πληροφοριών που προκύπτουν στη διάρκεια των ερευνών, ενώ προχωρά και σε αυτόματη συσχέτιση των δεκάδων ευρημάτων που συλλέγονται. Με τη διαδικασία αυτή προκύπτουν συμπεράσματα, τα οποία ουσιαστικά προσανατολίζουν τις έρευνες των αρχών σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πρόσωπα.

Με πρωτοβουλία τόσο του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και των εκπροσώπων των διωκτικών αρχών Βρετανίας και ΗΠΑ, στη διάθεση της Αντιτρομοκρατικής τέθηκαν και εξελιγμένα συστήματα ερευνών, τα οποία και στην προκειμένη περίπτωση πιθανολογείται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο. Ηδη από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, στη σκιά των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών επιθέσεων τόσο από τον «Επαναστατικό Αγώνα», όσο και από τη «Σέχτα Επαναστατών», κλιμάκιο της Scotland Yard είχε επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να αναλάβει την αναδιάρθρωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Πιέσεις για άμεσα αποτελέσματα

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, το ρόλο του «συνδέσμου» μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Βρετανών ανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος. Μεγάλες ήταν οι πιέσεις της ηγεσίας του υπουργείου και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη προς τους ανώτατους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής για άμεσα αποτελέσματα στις έρευνες για την τρομοκρατία.

Οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν αναμφίβολα ευφορία στους κόλπους της Αντιτρομοκρατικής, τα στελέχη της οποίας εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για περαιτέρω πρόοδο των ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή