ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΟΚ

Υπουργός μοίρασε κονδύλια 100.000

«Μέλος της κυβέρνησης διένειμε στις 23 Σεπτεμβρίου κρατικά κονδύλια ύψους 100.000 ευρώ σε σωματεία και ναούς της περιφέρειάς του», κατήγγειλε χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι έχει έγγραφες αποδείξεις για τον ισχυρισμό του που αφορά περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και προανήγγειλε ότι αν προκληθεί από την κυβέρνηση, θα δημοσιοποιήσει το όνομα του υπουργού. Υποστήριξε τέλος ότι το συγκεκριμένο κρούσμα είναι άλλη μια απόδειξη του τρόπου που «η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιους τρόπους ακόμη και την τελευταία στιγμή να υφαρπάξει τις ψήφους των πολιτών».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ

Υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική

Σε καλή κατάσταση νοσηλευόταν -τουλάχιστον έως αργά χθες το μεσημέρι- στην Β΄ Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς κ. Λεωνίδας Κύρκος. Προχθές, ο κ. Κύρκος υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική, ωστόσο, οι γιατροί έχουν κρίνει απαραίτητη την εμφύτευση βηματοδότη και απινιδωτή, η οποία είχε προγραμματιστεί για μεθαύριο, χωρίς όμως να αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει η επέμβαση και νωρίτερα, εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σημειώνεται ότι ο κ. Κύρκος διεκομίσθη την περασμένη Κυριακή στον «Ευαγγελισμό» με αρρυθμία και εξαιτίας συγκοπτικών επεισοδίων. Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς πάσχει από στεφανιαία νόσο, ενώ προ ετών είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Αντιδράσεις για παραιτήσεις

Αναστάτωση, πικρίες και ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση του κ. Ιερωνύμου να ζητήσει την παραίτηση 52 προϊσταμένων Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής επειδή ολιγώρησαν και δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα τις εκθέσεις πεπραγμένων που τους ζητήθηκαν. «Ηδη στην Αρχιεπισκοπή έφτασαν οι παραιτήσεις των 52 ιερέων οι οποίοι θα συνεχίσουν ως απλοί εφημέριοι στους ναούς τους», υποστηρίζει συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, εξηγώντας ότι με την απόφαση αυτή ο κ. Ιερώνυμος θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα δεχθεί ολιγωρίες, αμέλεια, αλλά και πιθανά φαινόμενα κακοδιοίκησης. Ωστόσο, πολλοί κληρικοί χαρακτηρίζουν την απόφαση βεβιασμένη και άδικη διότι «για ένα τυπικό ζήτημα τιμωρούνται ιερείς με πολυσήμαντο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο». Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή είχε ζητήσει με εγκύκλιο σημείωμα την αποστολή έκθεσης πεπραγμένων για μια σειρά από δραστηριότητες των ενοριών μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ενοπλη ληστεία με δύο τραυματίες

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί ένοπλη ληστεία που έγινε χθες το πρωί σε υποκατάστημα της Eurobank επί της οδού Αργυρουπόλεως στην Καλλιθέα. Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ κατά διερχομένου οχήματος, με σκοπό να το κλέψουν για να διαφύγουν, τραυματίζοντας ελαφρά τον οδηγό του και την 11χρονη κόρη του. Οι ληστές, βγαίνοντας από την τράπεζα, δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία τη μοτοσικλέτα την οποία είχαν κλέψει το προηγούμενο βράδυ. Εχοντας πανικοβληθεί, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και μετά κατά του οχήματος, με σκοπό να το ακινητοποιήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγα μέτρα πιο κάτω, κατάφεραν να αρπάξουν ένα άλλο όχημα και τελικά διέφυγαν.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Ακύρωσε απόλυση ιδιωτικού υπαλλήλου

Με αντικειμενικά κριτήρια πρέπει να γίνονται οι απολύσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για οικονομοτεχνικούς λόγους, έκρινε ο Αρειος Πάγος και ακύρωσε ως καταχρηστική απόλυση υπαλλήλου η οποία είχε σύμβαση αορίστου χρόνου σε εκδοτική επιχείρηση. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν πρέπει να γίνεται όπως επιβάλλουν «η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη». Οπως επισημαίνεται στην απόφαση, κατά τις απολύσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και να συνεκτιμούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια των προς απόλυση εργαζομένων. Δηλαδή, τα χρόνια προϋπηρεσίας, την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση, την αποδοτικότητα και τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλης εργασίας. Ακόμη οι εργοδότες οφείλουν να προτείνουν στον μισθωτό που πρόκειται να απολυθεί εάν θέλει να εργαστεί σε άλλη, κατώτερη θέση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Προσλήψεις αναπληρωτών

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπ. Παιδείας οι προσλήψεις 581 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, προσλαμβάνονται 396 δάσκαλοι (Κλάδος ΠΕ70) και 185 νηπιαγωγοί (Κλάδος ΠΕ60). Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα έως και την Τέταρτη 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //e-aitisi. sch. gr έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώση της γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή