Ερευνα σε σπίτια για εντοπισμό του «εγκεφάλου»

Ερευνα σε σπίτια για εντοπισμό του «εγκεφάλου»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιορισμένο κύκλο υπόπτων, τους οποίους οι διωκτικές αρχές θεωρούν ως «καθοδηγητές» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επικεντρώνεται η προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να ανιχνεύσει τυχόν διασυνδέσεις του περιβάλλοντος των τεσσάρων συλληφθέντων με τρομοκρατικές οργανώσεις. Τις τελευταίες ώρες κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν σπίτια στην περιοχή του Καρπενησίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν 30χρονος, στον οποίο οι αρχές αποδίδουν ηγετικό ρόλο στη «Συνωμοσία». Ο συγκεκριμένος έχει προσαχθεί πέντε ή έξι φορές στη διάρκεια συγκρούσεων με την Αστυνομία, έχει συλληφθεί στη διάρκεια επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και βρίσκεται ψηλά στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς θεωρείται από τα πλέον δραστήρια άτομα των Εξαρχείων. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία, που γνώριζε από καιρό την ύπαρξη του σπιτιού στο Χαλάνδρι, αποφάσισε να εντείνει την παρακολούθηση του ισόγειου διαμερίσματος, όταν ο συγκεκριμένος άνδρας αναγνωρίστηκε να μπαινοβγαίνει στο διώροφο της οδού 25ης Μαρτίου. Ο 30χρονος, όπως και ένα ακόμα άτομο, θα μπορούσαν (εάν φυσικά επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ) να οδηγήσουν τις αρχές στα ίχνη των οργανώσεων της νέας τρομοκρατίας.

Εργαστηριακή εξέταση

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μείγμα που μακροσκοπικά παραπέμπει σε πυρίτιδα και αποδίδεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια σε ερασιτεχνική προσπάθεια παρασκευής εκρηκτικής ύλης AMFO παραπέμπει η εργαστηριακή εξέταση της εκρηκτικής ύλης που εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι η ίδια ουσία, χρησιμοποιήθηκε στις χαμηλής έντασης βομβιστικές επιθέσεις που επιχείρησε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από τον περασμένο Απρίλιο έως και την περασμένη Τετάρτη. Μολονότι η δικογραφία μέχρι και χθες δεν περιελάμβανε αναφορές σε ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, πηγές της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι τα αποτυπώματα τριών από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη σακούλα με τα υπολείμματα εκρηκτικών που αστυνομικοί περισυνέλεξαν από κάδο απορριμμάτων του Χαλανδρίου. Ουδέν νεότερον προέκυψε χθες από τις έρευνες για τον εντοπισμό των έξι καταζητούμενων για την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή