Αναδασωτέα έκταση Αιξωνής ένα χρόνο μετά

Αναδασωτέα έκταση Αιξωνής ένα χρόνο μετά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδασωτέα κηρύχθηκε έκταση 4.603,75 στρεμμάτων στην Αιξωνή της Γλυφάδας με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι αν και τμήμα της έκτασης που κηρύχθηκε αναδασωτέα είχε καεί στην πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου 2008, η απόφαση για την κήρυξη της αναδάσωσης δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 24 Σεπτεμβρίου 2009, περισσότερο από ένα χρόνο μετά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η απόφαση κήρυξης αναδάσωσης επιβάλλεται να εκδοθεί σε διάστημα τριών μηνών από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση «κηρύχθηκε αναδασωτέα έκταση 4.603,75 στρεμμάτων στη θέση «Τέρμα Αθανάτου Αιξωνή Γλυφάδας» Περιφέρειας του Δήμου Γλυφάδας του νομού Αττικής, η οποία είχε καεί από τις πυρκαγιές της 1ης Ιουλίου 2008 και 15ης Ιουνίου 2009. Σε αυτά τα στρέμματα περιλαμβάνονται και 35,207 στρέμματα τα οποία δεν έφεραν δασική βλάστηση την ημέρα της πυρκαγιάς, αλλά άλλαξαν παράνομα χρήση (εκχερσώθηκαν) και βρίσκονται είτε στα όρια της έκτασης που είχε καεί είτε εντός των ορίων αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι πλησίον της συγκεκριμένης έκτασης που αποτελεί «φιλέτο», εφόσον βέβαια χάσει το δασικό της χαρακτήρα, βρίσκεται η περιοχή που πουλήθηκε παράνομα από ιδιώτες, υπόθεση με την οποία πολλοί είχαν συνδέσει την πυρκαγιά. Πρόκειται για έκταση περισσοτέρων των χιλίων στρεμμάτων δασικής και άρα δημόσιας γης. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν παραπεμφθεί μετά από έρευνα δύο ετών στη δικαιοσύνη 26 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και ιδιώτες και αναμένεται η διεξαγωγή της δίκης. Στην ίδια περιοχή είχε πραγματοποιήσει δεντροφύτευση ο ΣΚΑΪ την άνοιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή