Εξοικονόμηση δαπανών ζητούν οι νέοι σε έρευνα

Εξοικονόμηση δαπανών ζητούν οι νέοι σε έρευνα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζουν οι νέοι της χώρας την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Οπως δηλώνουν σχεδόν στο σύνολό τους (σε ποσοστό 94,7%) σε έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ν.Ε.Ο.Ι., η εξοικονόμηση δαπανών θα αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητά τους σε περίπτωση που οι ίδιοι κατείχαν καίρια θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, σε ποσοστό 81,9% οι νέοι πιστεύουν ότι το ύψος των προμηθειών που δαπανάται για τη δημόσια υγεία ελάχιστα ανταποκρίνεται στην ποιότητα της περίθαλψης, ενώ το 74,7% πιστεύουν ότι η συναρμοδιότητα στη λήψη αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Σε μεγάλο ποσοστό, επίσης, της τάξης του 83%, εκτιμούν ότι η επένδυση των κοινοτικών κονδυλίων στη χώρα μας δεν γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Για τη σημερινή αρνητική κατάσταση των οικονομικών της χώρας, οι νέοι θεωρούν ότι φταίει καταρχήν η διαφθορά (69,1%), η αδιαφάνεια στις προμήθειες (62,8%), οι δεκάδες νέοι οργανισμοί, γραμματείς, σύμβουλοι, επιτροπές (43,6%), το κόστος της γραφειοκρατίας (35,1%) κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι μόνον οι μισοί (56,4%) θεωρούν ότι το ύψος των δαπανών για προγράμματα εξοπλισμού είναι μεγάλο, ενώ ένα 14,9% θεωρεί ότι είναι… μικρό. Η έρευνα διεξήχθη το Σεπτέμβριο σε δείγμα 320 νέων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή