Απεβίωσε ο δικηγόρος Παν. Κανελλάκης

Απεβίωσε ο δικηγόρος Παν. Κανελλάκης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 68 ετών «έφυγε» από ανεύρυσμα αορτής, προχθές στην Ιταλία, ο Παναγιώτης Κανελλάκης.

Ο καταγόμενος από την Ολυμπία δικηγόρος υπήρξε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνήγορος υπεράσπισης σε πολιτικές δίκες, ενώ διετέλεσε συνιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων, κινήματος που συσπείρωσε τους φοιτητές την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Είχε φυλακιστεί στην Ασφάλεια, ενώ επίσης είχε κρατηθεί αρκετούς μήνες στα ΕΑΤ – ΕΣΑ. Διετέλεσε συνιδρυτής, πρώτος πρόεδρος και μέλος του Δ. Σ. του ελληνικού γραφείου της Greenpeace μεταξύ 1991 – 2001 και αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της «Καμπάνιας ΜΚΟ στο Σύνταγμα». Είχε εκδώσει δύο βιβλία, τις «Μαρτυρίες» (1996, εκδ. Ομβρος) και τη συλλογή διηγημάτων «Το κεφάλι του Τούρκου» (2004, εκδ. Καστανιώτη). Παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματός του, παρέμεινε ερασιτέχνης ξυλουργός.

Τη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του Παναγιώτη Κανελλάκη εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Λεπτομέρειες για την κηδεία δεν έχουν ανακοινωθεί, καθώς μέχρι χθες το βράδυ η σορός του Παναγιώτη Κανελλάκη δεν είχε αφιχθεί στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή