ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Εργασιακά, ασφαλιστικό, golden boys τα πρώτα θέματα

Εργασιακά, ασφαλιστικό, golden boys και κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα είναι τα πρώτα θέματα, στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην Ωρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. Ως υπονόμευση της Εμπορικής Ναυτιλίας και του λιμενικού σώματος και απειλή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και υδροδότηση των νησιών χαρακτηρίζει ο κ. Παν. Καμμένος την κατάργηση του ομώνυμου υπουργείου, ενώ για τα golden boys ερωτά ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα θέτει ερώτηση για τα stage και γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ο κ. Αλ. Τσίπρας ερωτά για τη μεταρρύθμιση και τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εισήγηση του Ν. Μαύρου

Να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις αναίρεσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση του τροχαίου των Τεμπών όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές τον Απρίλιο του 2003 πρότεινε ο εισηγητής κ. Ν. Μαύρος κατά τη συζήτηση στον Αρειο Πάγο. Κατά τον αντεισαγγελέα, η απόφαση του μεικτού ορκωτού εφετείου Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όσον αφορά την ενσυνείδητη αμέλεια και τον ενδεχόμενο δόλο και δεν υπήρξε υπέρβαση εξουσίας. Από την πλευρά των κατηγορουμένων υποστηρίχθηκε ότι υπάρχουν εσφαλμένες ερμηνείες και εφαρμογές των ποινικών διατάξεων σχετικά με τον ενδεχόμενο δόλο καθώς και ασάφειες ως προς το είδος της αμέλειας. Ως υπεύθυνοι του μοιραίου δυστυχήματος καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας σε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, και οι συνιδιοκτήτες από 11 έως 14 χρόνια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Αναστολή κινητοποιήσεων

Αναστέλλονται προς το παρόν οι κινητοποιήσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ), που υιοθέτησε τις θέσεις των Δήμων Ανω Λιοσίων, Φυλής και Ασπροπύργου για τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούνται εξαιτίας της περιβαλλοντικής υποβάθμισης λόγω της λειτουργίας της χωματερής. Οριστική απόφαση πρόκειται να λάβει ο Σύνδεσμος μέχρι τέλος Νοεμβρίου, ενώ οι δήμαρχοι Ανω Λιοσίων, Φυλής και Ασπροπύργου προειδοποιούν ότι θα δημιουργηθούν βουνά σκουπιδιών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλους δήμους αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το 2010 η δημοπράτηση

Μέσα στο 2010 πρόκειται να δημοπρατηθεί η πρώτη επέκταση της γραμμής του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά (4,8 χλμ., 5 σταθμοί). Εν τω μεταξύ, άρχισε να μελετάται η δεύτερη επέκταση του Μετρό, προς Σταυρούπολη (5 χλμ., 5 σταθμοί). Αυτά ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την επίσκεψή του σε εργοτάξιο στη διασταύρωση Σιντριβανίου. Ο υφυπουργός ευχαρίστησε την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις προσπάθειες που κατέβαλε για το έργο και υποσχέθηκε ότι θα ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Ο υπουργός απέφυγε, ωστόσο, να δώσει τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό στην πόλη (9,6 χλμ., 13 σταθμοί).

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Εκδήλωση του ΔΣΑ

Εκδήλωση για να τιμήσει τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του δικαστηρίου. «Το ΕΔΔΑ είναι η τελευταία ελπίδα κάθε θύματος των κρατικών αυθαιρεσιών και παρεμβάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημ. Παξινός και πρόσθεσε ότι αυτό επιβεβαιώνει και ο αδιάλειπτα αυξανόμενος ρυθμός ατομικών προσφυγών που κατατίθενται στο Στρασβούργο. Ο αριθμός των προσφυγών που εκκρεμούσαν στις 31.10.2009 στο ΕΔΔΑ ήταν 116.800». Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ. Καστανίδης, o πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμμένος κ.ά.

ΣΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Τοξικό φυτοφάρμακο

Ελέγχους σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που προέρχονται από την Τουρκία και ειδικά στα αχλάδια διενεργεί η νομαρχία Πειραιά μετά τον εντοπισμό του εξαιρετικά τοξικού φυτοφάρμακου «Αμιτράζ» σε αχλάδια που εισήχθησαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι γεωπόνοι της νομαρχίας Πειραιά έχουν λάβει εντολή να ελέγχουν σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, οπωροπωλεία, τη Λαχαναγορά του Ρέντη και κάθε σημείο διακίνησης οπωροκηπευτικών για την αποτροπή ενός νέου διατροφικού κινδύνου. Το τοξικό «Αμιτράζ» βρέθηκε σε ποσότητες αρκετά πάνω από το επιτρεπτό όριο σε αχλάδια Τουρκίας που έχουν εισαχθεί στη Γερμανία και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Σήμερα η εκδίκαση προσφυγών

Οι προσφυγές 63 δημοτών που υπερασπίζονται εδώ και περίπου ένα χρόνο τη διατήρηση του πάρκου στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων και ζητούν την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για κατασκευή πάρκινγκ αναμένεται να εκδικαστούν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο. Ηδη, με προηγούμενη απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο είχε αναστείλει τις οικοδομικές εργασίες του δήμου και του εργολάβου στον χώρο που περιφρουρούν από τις 26/1/2009 κάτοικοι της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή