820.000 ευρώ στην οικογένεια της Μακρή

820.000 ευρώ στην οικογένεια της Μακρή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ποσό των 820.000 ευρώ ως αποζημίωση δικαιώθηκε ο δεκαετής δικαστικός αγώνας της οικογένειας της άτυχης Κλημεντίνης Μακρή, η οποία έχασε τη ζωή της πριν από δέκα χρόνια, λίγο μετά τον τοκετό στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε το ποσό αυτό στα τρία παιδιά της (200.000 ευρώ σε κάθε παιδί) και στον σύζυγό της (220.000 ευρώ) καθώς, σύμφωνα με την απόφαση, «στοιχειοθετείται εις βάρος του κατηγορουμένου αμέλεια που επέδειξε ως μαιευτήρας γυναικολόγος υπεύθυνος για τον τοκετό της Κλημεντίνης Μακρή την 1/12/1999. Ειδικότερα, δεν έγινε από τον κατηγορούμενο αποτελεσματική αντιμετώπιση της περίπτωσης της ασθενούς, όπως επιβαλλόταν από τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και τέχνης».

Η υπόθεση είχε λάβει διαστάσεις αστυνομικής ιστορίας, καθώς έξι μήνες μετά τον θάνατο από ακατάσχετη αιμορραγία της Κλημεντίνης Μακρή, ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Θριασίου, Παρασκευάς Ελευθεριάδης, βρέθηκε νεκρός μέσα στο νοσοκομείο. Ο Ελευθεριάδης ήταν ο γιατρός εκείνος που κατέθεσε εναντίον του μαιευτήρα κ. Μιχαήλ Αβατάγγελου, αναφέροντας ότι «δεν αξιολογήθηκε η σημειολογία κατά τη ρήξη της μήτρας εγκαίρως. Αν είχε διαγνωστεί νωρίτερα η κατάστασή της, θα είχε αντιμετωπιστεί χειρουργικά».

Ο κατηγορούμενος γυναικολόγος Μ. Αβατάγγελος εν συνεχεία διώχθηκε πειθαρχικά και παύθηκε οριστικά από το ΕΣΥ, ενώ οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ωστόσο, αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για να καταδικαστεί έπειτα από το εφετείο σε 22 μήνες φυλάκιση. Τελικά καταδικάστηκε τελεσίδικα, στον Αρειο Πάγο, όπου ο ίδιος προσέφυγε.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του θανόντος γιατρού Παρασκευά Ελευθεριάδη υποστήριξε ότι ο άντρας της δολοφονήθηκε λόγω των αποκαλύψεων για τις παραλείψεις του συναδέλφου του. Παρά ταύτα, ο «μυστηριώδης» θάνατος του διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής αρχειοθετήθηκε ως υπόθεση με κενά σημεία, ενώ ο εισαγγελέας συμπέρανε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT