«Το Πολυτεχνείο είναι για όλους σημείο αναφοράς»

«Το Πολυτεχνείο είναι για όλους σημείο αναφοράς»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνδέσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τις ανησυχίες των σημερινών νέων, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε, έσπευσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την επέτειο του 1973. «Το Πολυτεχνείο είναι για όλους μας σημείο αναφοράς, αιτία συλλογικού αυτοσεβασμού και πεποίθησης ότι από το σκοτάδι μπορεί να έρθει το φως», είπε ο κ. Κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Οι εξεγέρσεις συνήθως συμβαίνουν χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο και από ανθρώπους που μπορεί αργότερα να μετανιώσουν ή να αλλάξουν. Στην πραγματικότητα δεν ανήκουν σε αυτούς που τις προκαλούν, αλλά σε εκείνους στο όνομα των οποίων εκδηλώνονται. Και είναι σχεδόν πάντα εκφράσεις ανάτασης και διεκδίκησης της νέας γενιάς που προηγείται όταν πρόκειται για μεγάλες ανατροπές. Είναι αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους οι νέοι άνθρωποι δικαιούνται την κατανόησή μας ακόμη και για τα λάθη τους». «Πάντα επίκαιρο» χαρακτήρισε τον αγώνα για τη Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός, που απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο της Εξέγερσης. Παρομοίασε τα γεγονότα του 1973 με «αγώνα, ώστε ο πολίτης να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, συμμέτοχος με ασφάλεια, με ελπίδα και προοπτική» και διαβεβαίωσε ότι και η κυβέρνησή του «γι’ αυτό παλεύει σήμερα».

«Η δημοκρατία μας είναι ισχυρότερη από ποτέ», τόνισε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι «η επέτειος θυμίζει σε όλους μας ότι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι». Τέλος, το ΚΚΕ κάλεσε χθες την εργατική τάξη και τη νεολαία «να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του 1973 για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ και της Ε. Ε.», ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την επέτειο «ανοιχτό βιβλίο θεωρίας και πρακτικής, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε μεν ότι «η δικτατορία σήμερα είναι απολύτως αδύνατο να μας απειλήσει», αλλά επέστησε την προσοχή για κάποιους που, όπως είπε, καραδοκούν για να εκμεταλλευθούν δήθεν αυθόρμητες αναταραχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή