Ανθεκτικός ο «ιός της αμφιβολίας»

Ανθεκτικός ο «ιός της αμφιβολίας»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «ιός της αμφιβολίας» τορπιλίζει τον εμβολιασμό κατά της γρίπης. Ερευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Β. Σύψα, Η. Νικολακόπουλος, Αγγ. Χατζάκης) έδειξε ότι τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπουν μέχρι σήμερα ειδικοί και μη για το εμβόλιο δημιούργησαν ένα σοβαρό αντιεμβολιαστικό κλίμα.

Οι γυναίκες από 30 έως 64 ετών, που κατά τον καθηγητή Αγγ. Χατζάκη αποτελούν τις «υπουργούς Υγείας» της οικογένειας, διότι επηρεάζουν καθοριστικά τις αποφάσεις της, δηλώνουν σε ποσοστό 72,6% ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν και προβάλλουν λόγους ασφάλειας του εμβολίου.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι το 53,3% των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δηλώνουν ότι (σίγουρα ή μάλλον) δεν θα εμβολιαστούν.

Αυτά συμβαίνουν, ενώ η γρίπη κάνει θραύση στα σχολεία και έχει «περάσει» στον γενικό πληθυσμό, όπου τα κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί. Ενα μεγάλο πανδημικό κύμα που δεν είναι προς το παρόν γνωστό πώς θα εξελιχθεί, ξέσπασε παρά τον καλό καιρό. Ομως κανείς δεν πτοείται να παρέμβει επί της ουσίας. Η πολιτεία γνωρίζει το πρόβλημα της έλλειψης κλινών Εντατικής Θεραπείας, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει αντιμετωπίσει, η επιτροπή Πανδημίας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του εμβολιασμού και οι περισσότεροι διυλίζουμε τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και παραβλέπουμε τους θανάτους στα νοσοκομεία, που αποδίδονται όχι στη γρίπη, αλλά στην «υποκείμενη» νόσο…

Ενώ οι εμβολιασμοί σε όλον τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα φθάνουν τα 65 εκατομμύρια, υπάρχουν χιλιάδες Ελληνες γιατροί και νοσηλευτές που αμφισβητούν τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της ΠΟΥ και δεν εμβολιάζονται, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς τους στα νοσοκομεία, αλλά και το σύστημα Υγείας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πώς θα πεισθούν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ότι είναι ανάγκη από αύριο να εμβολιαστούν; Πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται για να πεισθούν οι γυναίκες, ηλικίας 30-64 ετών, που σύμφωνα με την έρευνα αποτελούν τον «σκληρό» πυρήνα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν γιατί δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή