Εδιναν παράνομες άδειες σε φορτηγά

Εδιναν παράνομες άδειες σε φορτηγά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ποινή της οριστικής παύσης από το Δημόσιο τιμωρήθηκαν δύο υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά που, σύμφωνα με πορίσματα Ενορκων Διοικητικών Εξετάσεων και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Νομαρχίας, βαρύνονται για χορήγηση παράνομων αδειών σε φορτηγά δημόσιας χρήσης.

Η υπόθεση των παράνομων απογραφών 100 αδειών (επί συνόλου 158) φορτηγών στις οποίες φέρονται να είχαν προβεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι διερευνήθηκε επί οκτώ μήνες από τη Νομαρχία Πειραιά και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία, τα οποία αναμένεται να εξετάσει η Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, η έρευνα αποκάλυψε ότι μετά τις 31 Ιουλίου 2005, οπότε και έκλεισε το μηχανογραφικό σύστημα ηλεκτρονικής απογραφής Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης του υπουργείου Μεταφορών, έγιναν 100 παράνομες απογραφές για οχήματα που δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα (άδειες-μαϊμού), οχήματα που ήταν εκτός κυκλοφορίας αλλά τους δόθηκαν άδειες και φορτηγά που απεγράφησαν εις διπλούν. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει σε σχετικές ανακοινώσεις ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, η αγοραία αξία του δικαιώματος κυκλοφορίας ανέρχεται σε έως και 300.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι που παύθηκαν για παράβαση καθήκοντος υπηρετούσαν στο τμήμα απογραφής και ταξινόμησης οχημάτων της Διεύθυνσης Μεταφορών. Η μία εκ των δύο ήταν εξουσιοδοτημένη από το υπουργείο Μεταφορών με ειδικό κωδικό πρόσβασης στο online σύστημα για την απογραφή των φορτηγών δημόσιας χρήσης. Εις βάρος της εν λόγω υπαλλήλου, για την οποία υπήρξαν ενδείξεις πλαστογραφίας, έχει εκδοθεί και απόφαση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο δεύτερος υπάλληλος ήταν ο υπεύθυνος για τη φύλαξη παλαιών και την παράδοση νέων πινακίδων, ο οποίος δεν μερίμνησε για την ορθή φύλαξη των φακέλων, με αποτέλεσμα την απώλεια 60 αρχικών φακέλων. Εις βάρος αμφοτέρων έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ποινική δίωξη. Διοικητικές ποινές σε άλλους τρεις υπαλλήλους επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της νομαρχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή