Εκρηξη σε στέκι αντιεξουσιαστών

Εκρηξη σε στέκι αντιεξουσιαστών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ισχυρή έκρηξη για την οποία δεν υπήρξε προειδοποίηση κατέστρεψε χθες τα ξημερώματα τα γραφεία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Buena Ventura-Αλληλεγγύη», προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και τζάμια καταστημάτων και διαμερισμάτων στην οδό Διαλέττη 8 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ερωτήματα για δράστες και κίνητρα

Η έκρηξη, εκτός των ζημιών που προκάλεσε, δημιουργεί και ερωτήματα για τους δράστες και τα κίνητρά τους.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο οποίο συχνάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται στόχος τέτοιας επίθεσης στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη φορά παρόμοιος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε στέκι της οδού Μακρυγιάννη, επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο στεγάζονταν (ένα μήνα πριν από την έκρηξη) τα γραφεία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης. Η χθεσινή έκρηξη σημειώθηκε στις 3.55 και η ισχύς της ήταν τέτοια που αναστάτωσε την περιοχή και τους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών. Οπως έγινε γνωστό περίπου μια ώρα πριν, από τον χώρο είχαν αποχωρήσει τα τελευταία άτομα που συμμετείχαν σε συνέλευση. Ο μηχανισμός πιθανολογείται ότι τοποθετήθηκε στην τζαμαρία της εισόδου και θα θρηνούσαμε θύματα αν διέρχονταν πεζοί από το σημείο του δρόμου εκείνη την στιγμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή