Ενταση με νέες απειλές για κινητοποιήσεις

Ενταση με νέες απειλές για κινητοποιήσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δενδροφύτευση στο Γραμματικό, στον χώρο όπου είχε συντριβεί πριν από τέσσερα χρόνια το αεροσκάφος της «Ηλιος», στάθηκε η αφορμή για να εκτονώσουν άλλη μια φορά την οργή τους οι κάτοικοι της κοινότητας, οι οποίοι αντιδρούν στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οπως καταγγέλλει η κοινότητα και η επιτροπή κατοίκων, το σημείο είχε οριοθετηθεί με συρματοπλέγματα σε ιδιόκτητες εκτάσεις που δεν έχουν απαλλοτριωθεί. Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι ξήλωσαν τα συρματοπλέγματα και «απείλησαν» με νέες κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας παράλληλα την αστυνομία που όπως λένε «έχει ζώσει το Γραμματικό». «Είναι απαράδεκτο το κράτος να παρανομεί, να προβαίνει σε διατάραξη της νομής και της κυριότητας ιδιόκτητων εκτάσεων χωρίς προηγούμενη αποζημίωση, να μην προστατεύει την πολιτιστική του κληρονομιά και να «αναλώνει» την ύπαρξη του στην προάσπιση των εργολάβων και των συμφερόντων τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Γραμματικού Ν. Κούκης.

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τονίζει ότι «καμία δύναμη των ΜΑΤ, της ασφαλείας και της αστυνομίας δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα και τη βούληση των κατοίκων, που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή