Συμπλοκή με τραυματίες στον Ν. Κόσμο

Συμπλοκή με τραυματίες στον Ν. Κόσμο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακροδεξιά στοιχεία φέρονται να βρίσκονται πίσω από επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε Σύρους καταστηματάρχες και κατοίκους της οδού Κασομούλη, στον Ν. Κόσμο. Αυτόπτες μάρτυρες, θύματα της επίθεσης, καταθέτουν ότι οι δράστες ήταν Ελληνες που ενώ βανδάλιζαν τις περιουσίες τους, φώναζαν στους αλλοδαπούς να εγκαταλείψουν τη χώρα. Κάτοικος της περιοχής περιγράφοντας στην «Κ» τους δράστες έκανε λόγο για «ομάδα 30 – 40 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα».

Αλλοδαποί μάρτυρες του περιστατικού καταγγέλλουν καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας που είχε σαν συνέπεια οι δράστες να διαφύγουν και αντ’ αυτών να προσαχθούν στην κρατική ασφάλεια οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και δύο ανήλικοι. Ορισμένοι από τους κατοίκους της περιοχής που ενεπλάκησαν στο συμβάν «είδαν» σκοπιμότητα στη στάση της αστυνομίας με στόχο, όπως υποστηρίζουν, οι υπαίτιοι του επεισοδίου να διαφύγουν. Οπως είπαν, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό κυνήγησαν τους δράστες και εγκλώβισαν κάποιους από αυτούς σε ταράτσα κοντινής πολυκατοικίας. Παρότι εκεί το έργο της αστυνομίας ήταν φαινομενικά εύκολο, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας εξωτερική σκάλα υπηρεσίας. Τη συγκεκριμένη εκδοχή υιοθετούν εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των μεταναστών. Πηγές από την ΕΛ. ΑΣ. αντίθετα διευκρίνιζαν χθες ότι από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες αυτοπτών δεν προέκυψαν ασφαλείς ενδείξεις για εμπλοκή ακροδεξιών στην επίθεση, καθώς και ότι στις καταθέσεις των αλλοδαπών υπήρχαν αντιφατικές αναφορές που δυσκόλεψαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.30 μ. μ. στη συμβολή των οδών Κασομούλη και Ντρουμπ στον Ν. Κόσμο, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών από αραβικές κυρίως χώρες. Δύο από τα θύματα της επίθεσης τραυματίστηκαν και διεκομίσθηκαν στο Τζάννειο για τις πρώτες βοήθειες. Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, ενώ φέρονται να χρησιμοποίησαν κροτίδες. Υλικές ζημιές υπέστησαν δύο καταστήματα. Από το ένα εκλάπησαν 2.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή