Ελεγχόμενη εμφανίζεται η κατάσταση στον Εβρο

Ελεγχόμενη εμφανίζεται η κατάσταση στον Εβρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Συνεχίζεται η επιφυλακή των υπηρεσιών του κράτους και της νομαρχίας στον Εβρο, καθώς λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών ο ακριτικός νομός βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι στάθμες του ποταμού, μετά τις ρήξεις των αναχωμάτων σε διάφορα σημεία που οδήγησαν στην εκτόνωση του φαινομένου, παρουσιάζουν σήμερα μικρές πτωτικές τάσεις και η κατάσταση εμφανίζεται ελεγχόμενη. Οι αρμόδιες αρχές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ειδικά από τον ποταμό Αρδα δεν εισρέουν στην κοίτη του Εβρου μεγάλες ποσότητες νερών. Οι εκτιμήσεις για τις πλημμυρισμένες εκτάσεις σε όλο το νομό αναφέρουν ότι το νερό έχει καλύψει περισσότερα από 200.000 στρέμματα, ενώ εκτός λειτουργίας, λόγω πλημμύρας, είναι για πέμπτη ημέρα και η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Δικαίων. Στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα εκκενώθηκαν συνολικά 40 κατοικίες, 15 σπίτια στη Μάνδρα Διδυμοτείχου, ενώ από την Κυριακή, 200 κάτοικοι του Πόρου του δήμου Φερών έχουν αποχωρήσει από τις οικίες τους για προληπτικούς λόγους. Επίσης εκκενώθηκαν και 48 κτηνοτροφικές μονάδες.

Υπογραφή απόφασης

Χθες, πάντως, το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η απόφαση για την οριοθέτηση των πλημμυρόπληκτων περιοχών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις. Πρόκειται για τις περιοχές Τραϊανούπολης (παρέβρια ζώνη), Φερών, Τυχερού, Σουφλίου, Ορφέα, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Κυπρίνου, Βύσσας, Μεταξάδων και Τριγώνου. Το έργο της αποκατάστασης των κτιρίων ανέλαβε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ). Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο οποίος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη νομαρχία και θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή