ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η Μ. ΨΑΛΤΗ

Αναβλήθηκε η δίκη του Εφραίμ για τις 23 Σεπτεμβρίου

Αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου η δίκη του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου, καθώς και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, που θα εκδικαζόταν σήμερα στο πενταμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή. Στους προαναφερόμενους είχε επιβληθεί στις 9 Οκτωβρίου 2009 από το Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μονής σε βάρος του Δημοσίου, αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων. Η δικαστική λειτουργός είχε κριθεί ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΕΟ

Επίκειται εισαγγελική έρευνα

Επιστολή προς τη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, προκειμένου να διεξαχθεί διοικητικός έλεγχος και να διαβιβαστεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα σχετικά με τα καταγγελλόμενα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ για τη διαφθορά στα δημόσια ΚΤΕΟ, απέστειλε χθες ο υπ. Υποδομών Δημ. Ρέππας. Το θέμα παραπέμπεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή. Με ανακοίνωσή της η διευθύντρια του δημοσίου ΚΤΕΟ Ελληνικού, από το οποίο έλαβε πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου όχημα το οποίο είχε ήδη ακινητοποιηθεί λόγω ατυχήματος, χαρακτηρίζει το σχετικό έγγραφο που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, πλαστό.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αδυναμία καταβολής επιδομάτων

Αδυνατεί να πληρώσει όλους τους δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η νομαρχία Αν. Αττικής λόγω έλλειψης πίστωσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ο νομάρχης, κ. Λ. Κουρής, με κατεπείγον έγγραφό του στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας επισημαίνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας περικοπών στο ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για την απόδοση των επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Επιτρέπεται το κυνήγι έως 28/2

Επιτρέπεται το κυνήγι μέχρι τις 28 του μηνός (λήξη της κυνηγετικής περιόδου) στο Δέλτα του Εβρου ποταμού. Με προσωρινή του διαταγή, ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος ανακάλεσε χθες την απόφαση του δασάρχη Αλεξανδρούπολης, με την οποία είχε απαγορευθεί η θήρα στην εν λόγω περιοχή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Δεν θα είναι υποψήφιος

Μετά 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, είτε από τη θέση του γεν. γραμματέα, είτε από αυτήν του προέδρου, κατά τα τελευταία έξι χρόνια, δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Σωτ. Μπάγιας στις εκλογές, μεθαύριο Κυριακή, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ο αντεισαγγελέας Εφετών έλαβε αυτή την απόφαση για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

Αποσύρουν στερεωτική κρέμα

Στη διακοπή της διάθεσης της στερεωτικής κρέμας οδοντοστοιχιών με την ονομασία Corega Ultra που περιέχει ψευδάργυρο, προχωρά η GlaxoSmithKline, καθώς η μακροχρόνια υπερβολική χρήση του προϊόντος έχει συνδεθεί με πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Ως υπερβολή στη χρήση του προϊόντος νοείται όταν εφαρμόζεται η κρέμα πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διακοπεί η χρήση της. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει με νέα σύνθεση χωρίς ψευδάργυρο με την ονομασία Corega Ultra Free. Περισσότερες πληροφορίες στα 800-11-10-700 και 210-68.38.497.

ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Εκλεψαν όπλα

Εξι πιστόλια, τέσσερα περίστροφα και 9.373 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων έκλεψαν άγνωστοι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης από τον σκοπευτικό σύλλογο «Αετός» στην Καλλιθέα. Στελέχη της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι δράστες είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου.

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

Κλειστός δρόμος

Κλειστός παρέμεινε χθες ο επαρχιακός δρόμος Βελβεντού-Καταφυγίου Κοζάνης στο τμήμα του από το Μοναστήρι Αγ. Τριάδος έως το Καταφύγι, εξαιτίας συνεχών κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και η συσσώρευση χιονιού στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή