Σκληροί αντιεξουσιαστές οι «Ληστές με τα μαύρα»

Σκληροί αντιεξουσιαστές οι «Ληστές με τα μαύρα»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ιανουάριο του 2006 (αιματηρή ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος και σύλληψη του σπουδαστή των ΤΕΙ Γιάννη Δημητράκη) η Ελληνική Αστυνομία ήλθε αντιμέτωπη με τη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα». Τα μέλη της χαρακτηρίστηκαν σκληροί ληστές τραπεζών και εκφράστηκαν υπόνοιες για εμπλοκή τους σε σοβαρότερες υποθέσεις, όχι ανεξάρτητες από την αντιεξουσιαστική τους δράση. Τη σημασία που δόθηκε στην υπόθεση πρόδωσε το ότι τον τραυματία από πυρά αστυνομικών Γιάννη Δημητράκη επισκέφθηκαν στο Γενικό Κρατικό ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης και έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Τις ημέρες που ακολούθησαν ο 7ος τακτικός ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για ακόμα τρία άτομα τα οποία, όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκαν από τις κάμερες που λειτουργούσαν στη στοά όπου εκτυλίχθηκε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς: τον 30χρονο, τότε, Συμεών Σεϊσίδη, τον 26χρονο αδελφό του Μάριο Σεϊσίδη καθώς και τον 27χρονο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Εκτοτε, οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών «σκληρών αντιεξουσιαστών» ανετέθησαν στην Ασφάλεια Αττικής, τα κατά τόπους τμήματα Ασφαλείας και τελικά διακόπηκαν. Πρώην ανώτατο στέλεχος της Κατεχάκη δήλωνε στην «Κ» ότι «δεν είχαμε ένδειξη για το πού βρίσκονταν, ενώ εξετάζαμε σοβαρά την εκδοχή οι αδελφοί Σεϊσίδη να είχαν δολοφονηθεί». Αντίθετα, στην αστυνομία έφταναν πληροφορίες για τον Γρηγόρη Τσιρώνη. Το καλοκαίρι του 2007 υπήρξαν ενδείξεις για επανεμφάνιση των «ληστών με τα μαύρα», κάτι που δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί. Την άνοιξη του 2009, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε σύνδεση ενός εκ των τριών καταζητουμένων με την αρπαγή του όπλου από τον φρουρό της οικίας του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, όχι όμως και με την ένοπλη επίθεση στο Β΄ Α.Τ. Ν. Ιωνίας. Στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους τρεις τότε καταζητούμενους αντί 600.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή