Μηνύσεις κατά των κομάντος

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα του Ισραήλ εναντίον των πλοίων με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα να μείνει ατιμώρητο», τόνισαν δικηγόροι και μέλη της Πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα», ανακοινώνοντας χθες την κατάθεση μηνύσεων κατά των υπευθύνων της αιματοβαμμένης ισραηλινής επέμβασης. Η κ. Αλέκα Ζορμπαλά, μέλος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, παρουσίασε τη μήνυση που θα κατατεθεί κατά των Ισραηλινών κομάντος, των επικεφαλής τους, των αρχηγών του πολεμικού ναυτικού και του στρατού, καθώς και κατά του υπουργού Αμυνας Εχούντ Μπάρακ και οποιουδήποτε συμμετόχου. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά στα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της παράνομης βίας, της απειλής, της παράνομης κατακράτησης, της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας «μέχρι και το επίπεδο του βασανισμού…».

«Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα να δικάσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η πειρατεία πραγματοποιήθηκε πάνω σε ελληνικό πλοίο (άρα σε ελληνικό έδαφος) και σε βάρος Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο κ. Δημήτρης Σαραφιανός. Ο κ. Θεόδωρος Συμεωνίδης, μέλος του Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημείωσε ότι το Ισραήλ παραβίασε συμβάσεις που έχει υπογράψει, όπως τη Διεθνή Σύμβαση για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή