Δύο μαρτυρίες «κλειδιά» για όσα έγιναν λίγο πριν από την έκρηξη

Δύο μαρτυρίες «κλειδιά» για όσα έγιναν λίγο πριν από την έκρηξη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο ασφαλή είναι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή ή τα κτίρια των υπουργείων; Με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προωθείται άμεσα η αναθεώρηση των μέτρων προστασίας τους. Οπερ σημαίνει ότι οι ανιχνευτές, για παράδειγμα, που είχαν σταματήσει να λειτουργούν σε κρίσιμα υπουργεία, όπως το Οικονομικών, με τη δικαιολογία ότι εκπέμπουν ακτινοβολία, θα επαναδραστηριοποιηθούν. Για να αποφευχθούν στο μέλλον τρομοκρατικές -ή άλλες- επιθέσεις, όπως αυτή που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο υπασπιστή του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, η οποία θεωρείται ως ένα είδος προσωπικής εκδίκησης των τρομοκρατών στα εναντίον τους «χτυπήματα» που είχε καταφέρει τελευταία η ΕΛ.ΑΣ.

Οι μαρτυρίες δύο αστυνομικών της ασφάλειας του υπουργού, για όσα διαδραματίστηκαν λίγα δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη στο γραφείο του υπασπιστή του, είναι αποκαλυπτικές και αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο, σχετικά με το τι διημείφθη.

Οι δύο αξιωματικοί αναφέρουν ότι βρίσκονταν μαζί του όταν εκείνος έβγαλε από μια τσάντα Nautica έναν φάκελο σε μέγεθος Α3, μέσα στον οποίο υπήρχε ένα κουτί. Για όσο διάστημα ήταν μαζί, ο Γ. Βασιλάκης δεν άνοιξε τον φάκελο, τον οποίο είχε ακουμπήσει πάνω στο γραφείο του. Λίγα λεπτά αφότου έφυγαν, έγινε η έκρηξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή