Μεροκάματο του τρόμου στον ΧΥΤΑ Φυλής

Μεροκάματο του τρόμου στον ΧΥΤΑ Φυλής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο έστειλαν χθες οι εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ Φυλής, ότι αν η πολιτεία δεν μεριμνήσει για ουσιαστική αστυνόμευση του χώρου θα συνεχίσουν να κλείνουν τ χωματερή, καθώς δεν συγκεντρώνει μόνο απορρίμματα αλλά έχει μετατραπεί σε… χωματερή ανθρώπων. Χθες τα ξημερώματα προχώρησαν σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ και τον άνοιξαν εκ νέου στις 10 το πρωί, αλλά απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.

«Δουλεύουμε για το μεροκάματο του τρόμου. Είναι τραγικό να ξεθάβουμε πτώματα από τα σκουπίδια. Πριν από 10 ημέρες βρήκαμε νεκρό έναν Πακιστανό, πριν από τρεις μήνες έναν Αλβανό, ενώ συχνά ξεθάβουμε και ζωντανούς ανθρώπους από τους τόνους των απορριμμάτων», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) κ. Γ. Χάρδας.

Τον τελευταίο χρόνο η χωματερή έμεινε χωρίς ουσιαστική αστυνόμευση, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων. «Προφανώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αξιολόγησε σωστά την κατάσταση και το καλούμε να την επανεκτιμήσει διότι είναι αδύνατον να εργαζόμαστε με την αγωνία μήπως οι ερπύστριες της μπουλντόζας παρασύρουν κάποιον άνθρωπο. Εχουμε βρει γυναίκες και παιδιά, 8 και 10 ετών, κυρίως αλλοδαπούς, που έρχονται ως ρακοσυλλέκτες. Συνήθως τους εκμεταλλεύεται η μαφία των σκουπιδιών που ψάχνει μέταλλα, για να τα πουλήσει. Δεν έχουν λείψει και οι απειλές σε βάρος συναδέλφων μας, ενώ στη χωματερή έχουν βγει και όπλα. Εδώ κάνει κουμάντο η μαφία», λέει ο κ. Χάρδας. Τα βράδια εισέρχονται στη χωματερή διάφορα άτομα, κυρίως αλλοδαποί, που με έναν φακό στο κεφάλι «μπαίνουν» στα σκουπίδια και ψάχνουν… Οι χειριστές των μηχανημάτων δεν είναι σε θέση να τους δουν, με αποτέλεσμα κάποιοι να χάνουν τη ζωή τους.

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει δραστικά μέτρα αστυνόμευσης, οι εργαζόμενοι δεν θα προσέρχονται στην εργασία τους», προειδοποίησε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή