«Περιμένουμε απόφαση χωρίς ωραιοποιήσεις»

«Περιμένουμε απόφαση χωρίς ωραιοποιήσεις»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών, ώστε «καμία άλλη οικογένεια να μη θρηνήσει το παιδί της σε μια μάχη που δεν δόθηκε ποτέ», ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας -κατά τη δεύτερη ημέρα της αγόρευσής της- η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Γρηγορόπουλου, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επισημαίνοντας βήμα προς βήμα τις ενέργειες των κατηγορουμένων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, η συνήγορος πολιτικής αγωγής επεσήμανε στο δικαστήριο την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δύο κατηγορουμένων που «με κοινό σκοπό, με στόχο τη θανάτωση του Αλέξανδρου συναποφάσισαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία, με τον Κορκονέα να πυροβολεί και τον Σαραλιώτη να του συμπαραστέκεται σε κάθε του βήμα, πριν από την πράξη, κατά τη διάρκεια και μετά, εμψυχώνοντάς τον και συμμετέχοντας στην πράξη του με κάθε τρόπο».

Στο χθεσινό, δεύτερο σκέλος της αγόρευσής της, η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε στις ενέργειες αλλά και τις επιλογές του Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος κατά την απολογία του δήλωσε πως «έχει ήσυχη τη συνείδησή του» και πως δεν ευθύνεται για ό,τι συνέβη.

«Το μόνο που δεν έκανε ήταν να πυροβολήσει», αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους δικαστές. «Εριξε βομβίδα κρότου λάμψης, έβριζε μαζί με τον Κορκονέα τα παιδιά, τον συνόδευε σε όλη τη διαδρομή από το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος, στάθηκε δίπλα του την ώρα που πυροβολούσε κρατώντας και ο ίδιος το όπλο του και συνόδευσε τον Κορκονέα μετά τον πυροβολισμό, συγκαλύπτοντάς τον».

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το δικαστήριο θα εκδώσει μια απόφαση «χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, μια απόφαση που θα αποτυπώνει, θα αποδοκιμάζει και θα τιμωρεί τις πράξεις των κατηγορουμένων ώστε να μην υπάρξει άλλος 15χρονος Αλέξανδρος πεσμένος νεκρός σε ένα πεζόδρομο της Αθήνας, ώστε να μη χυθεί άλλο αθώο αίμα στον βωμό της ακραίας επίδειξης δύναμης και εξουσίας από κανέναν αστυνομικό». «Εμείς ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής, με εμπιστοσύνη στην κρίση σας, προσδοκούμε το αποτέλεσμα της δίκης αυτής να ξαναδώσει την ελπίδα σε όλους όσοι έχουν κυριευθεί από απελπισία βλέποντας πρώτα να δολοφονούνται τα όνειρα των παιδιών και ύστερα τα παιδιά», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κλείνοντας την αγόρευσή της ζήτησε σιγή ενός λεπτού και πέντε δευτερολέπτων. «Είναι ο χρόνος που οι κατηγορούμενοι βάδισαν ο ένας δίπλα στον άλλο αποφασισμένοι, αμίλητοι, άκαμπτοι και άτεγκτοι, διανύοντας την απόσταση που χώριζε τον Αλέξανδρο από τον θάνατο. Είναι 15 φορές ο χρόνος που δεν απαντούσαν στις εναγώνιες κλήσεις του κέντρου και δεν ενημέρωναν κανέναν για το τι είχε συμβεί».

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου και στη συνέχεια τον λόγο θα έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή