Αγρια συμπλοκή μελών ΔΑΠ – ΠΑΣΠ

Αγρια συμπλοκή μελών ΔΑΠ – ΠΑΣΠ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Γροθιές, κλωτσιές, ακόμη και πιστόλι (!) έβγαλαν χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι «στρατολόγοι» των φοιτητικών παρατάξεων, σε μια προσπάθεια να εντάξουν στο παραταξιακό μαντρί τους τούς πρωτοετείς φοιτητές μέσω της διαδικασίας των εγγραφών.

Τα αίματα άναψαν αυτή τη φορά στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, όπου συνεπλάκησαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ και στο αποκορύφωμα της έντασης, κάποιος, όπως καταγγέλλουν μέλη της ΔΑΠ, τράβηξε πιστόλι. Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει η διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών και από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αυτές να γίνονται ηλεκτρονικά.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τη διαμάχη για ένα χώρο της σχολής που διεκδικούσαν ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ την περασμένη εβδομάδα. Κι ενώ η διεκδίκηση είχε… τελειώσει χθες το πρωί, όπως καταγγέλλει η ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της, «μέλη της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον γραμματέα της ΠΑΣΠ ΣΘΕ εισέβαλαν στον χώρο της Σχολής και επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων χτύπησε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου μέλος της ΔΑΠ, που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο». Ο φοιτητής επέστρεψε σπίτι του, ενώ κατέθεσε μήνυση κατά συγκεκριμένου μέλους της ΠΑΣΠ.

«Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά φοιτητική παράταξη (;) να χρησιμοποιεί οπλισμό και μαφιόζικες τακτικές για να επιβάλει την άποψή της στο πανεπιστήμιο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΠ. «Αγνοια» για το περιστατικό δηλώνουν από την πλευρά τους στελέχη της ΠΑΣΠ. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης κ. Λ. Πίτσκας, «τα μέλη της ΠΑΣΠ ΣΘΕ μας ανέφεραν ότι δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους. Μικροεντάσεις και διαπληκτισμοί υπάρχουν καθημερινά για τις εγγραφές, αλλά αυτό με το πιστόλι είναι πολύ σοβαρό. Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον φοιτητή που έκανε την καταγγελία. Εχει επιληφθεί, πάντως, η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Πίτσκας.

«Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλος και γνωστοποίησε στην «Κ» ότι για το περιστατικό θα διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Οπως ανέφερε, από την καταγγελία δεν προκύπτει ότι χτυπήθηκε ο φοιτητής με πιστόλι, αλλά ότι κάποιοι είδαν να υπάρχει όπλο. «Δεν μπορούμε, πάντως, να επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτό. Θα εξετάσουμε τη δυνατότητα, τον επόμενο χρόνο, οι εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά».

Επιστολή για τα κρούσματα βίας από νεολαίους του κυβερνώντος κόμματος εναντίον μελών της ΔΑΠ απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α. Παπαμιμίκος. «Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επικρατήσει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ», καταλήγει η επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή