Βαλκάνιοι κατά Σομαλών, Αφγανών

Βαλκάνιοι κατά Σομαλών, Αφγανών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαρκής είναι σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) η παρουσία αστυνομικών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. «Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ομαλή συμβίωση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής», δηλώνει για το θέμα στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός. Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει παρουσία αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διμοιριών ΜΑΤ, καθώς και περιπολίες δικυκλιστών της ΔΙ. ΑΣ. και της Αμεσης Δράσης.

«Η εγκληματικότητα δεν είναι περισσότερο αυξημένη στον Αγ. Παντελεήμονα σε σχέση με τις υπόλοιπες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας», υποστηρίζει αρμόδιος αξιωματικός. Το πρόβλημα δημιουργείται, εξηγεί ο ίδιος αστυνομικός, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού Αφγανών και Σομαλών μεταναστών. «Μισθώνουν διαμερίσματα και σε καθένα από αυτά μένουν 10 ή και περισσότερα άτομα. Στη διάρκεια της ημέρας κατακλύζουν τους κοινόχρηστους χώρους, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των Ελλήνων κατοίκων». Πηγές της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι κάποιοι από τους αλλοδαπούς της περιοχής είναι νόμιμοι, άλλοι έχουν μπει παράνομα στη χώρα αλλά έχουν ήδη πάρει το έγγραφο διοικητικής απέλασης και άρα δεν μπορούν να συλληφθούν εκ νέου, ενώ νέοι «πληθυσμοί» παράνομων μεταναστών συρρέουν καθημερινά στην περιοχή.

«Δεν μπορούμε να διώξουμε ή να συλλάβουμε μια Αφγανή μητέρα που βρίσκεται με τα παιδιά της, π. χ. στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα», λέει αξιωματικός της ΓΑΔΑ. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η παρουσία υπερδιπλάσιου αριθμού παράνομων μεταναστών στους χώρους κράτησης των τμημάτων του κέντρου. Συχνά, αντιδράσεις εναντίον των Σομαλών και Αφγανών μεταναστών καταγράφονται και από κοινότητες αλλοδαπών από βαλκανικές χώρες, όπως Αλβανοί και Ρουμάνοι που ζουν πολλά χρόνια στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή