Επίσημες κατηγορίες για τα δέματα

Επίσημες κατηγορίες για τα δέματα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποδίδεται και επισήμως, σε ποινικό επίπεδο, η αποστολή των πακέτων – βομβών σε πρεσβείες χωρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εφέτες-ανακριτές Δημ. Μόκκας και Κων. Μπαλτάς που ερευνούν τη δράση της οργάνωσης συνέταξαν κατηγορητήρια τα οποία συμπεριλαμβάνουν και την αποστολή των πακέτων – βομβών.

Οι εφέτες – ανακριτές κάλεσαν χθες σε συμπληρωματική απολογία τους Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμο Τσάκαλο που συνελήφθησαν την 1/11/2010 στο Παγκράτι ύστερα από έκρηξη δέματος σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Επί της ουσίας, οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι συνέδεσαν την ομάδα που τοποθετούσε τα δέματα – βόμβες με την τρομοκρατική οργάνωση. Αρχικά είχαν αρνηθεί να απαντήσουν στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, όμως λίγες ημέρες μετά τις απολογίες τους αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στους «Πυρήνες». Σε απολογία κλήθηκαν επίσης ο Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις ενέργειες της οργάνωσης, καθώς και οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης που κατηγορούνται τόσο για συμμετοχή στις ενέργειες της οργάνωσης, όσο και για την υπόθεση που αφορά στα δέματα – βόμβες. Οι Χατζημιχελάκης, Αργυρού, Καραγιαννίδης και Μητρούσιας είναι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων που τη Δευτέρα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που κλήθηκαν χθες από τους εφέτες-ανακριτές, έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν για τα πακέτα – βόμβες στις 14/12/10.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα κατηγορητήρια που αφορούν την αποστολή των πακέτων – βομβών, αποδίδεται ηγετικός ρόλος στον Χαρίλαο Χατζημιχελάκη. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία. Γι’ αυτό το σκέλος της υπόθεσης θα διεξαχθεί ξεχωριστή δίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή