Δενδροφυτεύσεις ΣΚΑΪ, με καλό καιρό

Δενδροφυτεύσεις ΣΚΑΪ, με καλό καιρό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες δενδροφυτεύσεις της σεζόν πραγματοποιεί αύριο στις 11 π.μ. ο ΣΚΑΪ, στην Πεντέλη, στην Πέλλα, στη Χίο και στη Ναύπακτο, με, όπως όλα δείχνουν, ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ύστερα από την επέλαση του χιονιά την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, αύριο θα φυτευθούν 62.000 δενδρύλλια από πληθώρα φορέων, συλλόγων, εταιρειών, που συνολικά ξεπερνούν τους 140, καθώς και ιδιωτών.

Οσον αφορά την Πεντέλη ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης όπου όσοι έρθουν με δικό τους αυτοκίνητο, μπορούν να σταθμεύσουν στον χώρο μπροστά από το νοσοκομείο. Εναλλακτικά, οι εθελοντές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λεωφορειακή γραμμή 446 από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου ή πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel που θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. από τον σταθμό Μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Η δενδροφύτευση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού, με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αναμένεται να φυτευθούν 15.000 δενδρύλλια, ενώ στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν σάντουιτς, ζεστό τσάι, κάστανα, σαλέπι και… φασολάδα.

Τριπλάσιος αριθμός δενδρυλλίων θα φυτευθεί στην Πέλλα. Σε συνεργασία με τον δήμο Πέλλας και τον σταθμό Ράδιο Τοξότης 96,3 στα Γιαννιτσά, 45.000 φυτά θα φυτευθούν σε Ελευθεροχώρι, Αραβησό και Κρύα Βρύση, με σημείο συνάντησης το κέντρο κάθε ενός από τους οικισμούς. Μετά το λατομείο, προς την Αγία Παρασκευή έχει οριστεί το σημείο συνάντησης στη Χίο, όπου θα φυτευθούν 1.000 δένδρα στην Τουμπάρα Καρυών. Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δασαρχείου Χίου και το Ράδιο Αλήθεια 99,5.

Αλλα 1.000 δενδρύλλια προβλέπεται να φυτευθούν στη Μακύνεια Ναυπάκτου, σε συνεργασία με τον δήμο και το Δασαρχείο Ναυπάκτου, τη Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας και το ράδιο Lepanto 101,4, με σημείο συνάντησης το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο.

Στην προηγούμενη δενδροφύτευση, φυτεύθηκαν συνολικά 50.000 δενδρύλλια στην Πεντέλη (15.000 φυτά), στην Καλαμάτα (10.000 φυτά), στη Ρόδο (20.000 φυτά) και στη Ζάκυνθο (5.000).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή