Επίθεση κουκουλοφόρων σε υποκαταστήματα τραπεζών

Επίθεση κουκουλοφόρων σε υποκαταστήματα τραπεζών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε χθες στη 1 μ. μ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα 10 περίπου κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές στις τζαμαρίες των υποκαταστημάτων με βαριοπούλες. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη και κατάφεραν να διαφύγουν πριν εντοπιστούν και συλληφθούν από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο μετά τη λήξη του επεισοδίου. Η ομάδα των δραστών φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., να ξεπήδησε από τα στενά των Εξαρχείων και να επέστρεψε εκεί μετά το τέλος των βανδαλισμών.

Στόχος της επίθεσης έγινε το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σόλωνος 93 – 95 και ακολούθως το υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Μικρές υλικές ζημιές

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν περιορισμένης έκτασης φθορές στις τζαμαρίες των τραπεζών. Οταν στα σημεία των επιθέσεων έφτασαν μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ οι δράστες είχαν ήδη τραπεί σε φυγή διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε προηγηθεί επίθεση σε υποκατάστημα της Εθνικής στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον προφυλακισμένο για ληστεία Σίμο Σεϊσίδη, η δίκη του οποίου πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δίκη του Αρη Σειρινίδη, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη, τον Ιούλιο του 2009. Δεν αποκλείεται οι χθεσινές επιθέσεις να αποτέλεσαν πράξη συμπαράστασης στον 34χρονο αναρχικό κατηγορούμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT