ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Στάση εργασίας στο μετρό

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μετρό, το οποίο θα κινηθεί από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο μέσο, η απόφαση για στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα ελήφθη, αντί 24ωρης απεργίας, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται κάθε απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Τα σωματεία εργαζομένων στο μετρό αντιδρούν στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και στις δρομολογούμενες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων, το οποίο θα καθοριστεί ύστερα από κοινή συνεδρίαση των σωματείων εργαζομένων σε όλα τα μέσα την ερχόμενη Τρίτη. Στο μεταξύ, κλειστό θα παραμείνει τη Δευτέρα από τις 9 μ. μ. έως τη λήξη της βάρδιας το τμήμα των ΗΣΑΠ Ταύρος – Μοναστηράκι, λόγω εργασιών ανακαίνισης της υποδομής.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εγκύκλιος για ολοήμερα

Οσα ολοήμερα δημοτικά έχουν λιγότερες από 6 οργανικές θέσεις (πρόκειται για μικρά σχολεία της περιφέρειας) θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ολοήμερα (δηλαδή, θα έχουν επιπλέον ώρες μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου στις 2 μ. μ.) μόνο εάν όλο το σχολείο έχει τουλάχιστον 60 μαθητές και στο ολοήμερο πρόγραμμα επιθυμούν να φοιτήσουν τουλάχιστον 15 μαθητές. Επίσης, και οι δύο γονείς πρέπει να είναι ενταγμένοι στην αγορά εργασίας (δηλαδή, εργαζόμενοι ή άνεργοι). Αυτές τις προϋποθέσεις θέτει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου για τα 300 ολοήμερα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (παλαιού τύπου) και όχι για τα 961 νέου τύπου ολοήμερα (που είναι 12θέσια και σε αυτά εφαρμόζεται νέο αναλυτικό πρόγραμμα). Το υπ. Παιδείας απέδωσε την απόφαση σε εξορθολογισμό των ολοήμερων παλαιού τύπου. Από την κίνηση αυτή θα εξοικονομηθούν κονδύλια, αφού θα μειωθούν οι ανάγκες για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, που κάλυπταν τις ώρες του ολοήμερου προγράμματος.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ

Τίθεται σε αργία ο Π. Ψωμιάδης

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξαιτίας της καταδίκης του για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο. Ο γ. γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Σώκος παρέλαβε τη δικαστική απόφαση, συνέταξε και θα κοινοποιήσει την απόφασή του για την αργία από τη Δευτέρα. Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι πρόκειται να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος. Καθήκοντα περιφερειάρχη αναμένεται να αναλάβει ο αδελφός του Διονύσης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΖΕΥΓΑΡΙ

Απάτες με χρήση πιστωτικών καρτών

Απάτες με χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών διέπραττε ζευγάρι Ελλήνων σε περιοχές της Β. Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έκλεβαν από τις εισόδους των πολυκατοικιών στις περιοχές Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και Αμαρουσίου επιστολές των τραπεζών που περιείχαν πιστωτικές κάρτες. Τις ενεργοποιούσαν με τεχνάσματα και τις χρησιμοποιούσαν για αναλήψεις μετρητών και αγορές σε καταστήματα. Ο 37χρονος άντρας συνελήφθη, ενώ σε βάρος της 33χρονης, η οποία φέρεται ως συνεργάτιδά του, σχηματίστηκε δικογραφία. Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 14 ανάλογες απάτες με συνολική λεία άνω των 170.000 ευρώ.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Δικογραφία κατά αρχιφύλακα

Ενας 28χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. Σε βάρος του αστυνομικού και ακόμα τεσσάρων ημεδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο αστυνομικός στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών και ακόμα τρεις συνελήφθησαν.

ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Σύλληψη για ένοπλη επίθεση

Δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 31 ετών, είναι οι δράστες της ένοπλης επίθεσης κατά αστυνομικών που σημειώθηκε ξημερώματα της 16ης Μαΐου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. Εκείνη τη νύχτα οι δύο δράστες είχαν διαρρήξει ένα κατάστημα με ψιλικά. Μόλις αντελήφθησαν τους αστυνομικούς που επενέβησαν, άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πιστόλι. Ο 30χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, ενώ αναζητείται ο 31χρονος συνεργός του.

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Πολλές οι απόπειρες αυτοκτονίας νέων

Διακόσια νεαρά άτομα, τα οποία επιχείρησαν ή σχεδίαζαν να αυτοκτονήσουν και το είχαν γνωστοποιήσει στο Διαδίκτυο, εντόπισαν και βοήθησαν τα τελευταία χρόνια τα τμήματα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Μαν. Σφακιανάκης μιλώντας χθες σε μαθητές ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Θεσσαλονίκης, την τελευταία διετία αυξάνονται διαρκώς και μηνιαίως καταγράφονται 20 – 25 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας από νεαρής ηλικίας άτομα μέσω Ιντερνετ.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ

Ειδικές φυτεύσεις για παιδιά

Η οργάνωση «Γη» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ διοργανώνει το «Πανηγύρι της Γης», μια διήμερη γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο «Κτήμα Βασιλίσσης» και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Μεταξύ άλλων, θα λειτουργεί αγορά βιολογικών προϊόντων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται παιχνίδια και ειδικές φυτεύσεις για παιδιά.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ψυχαγωγία και ενημέρωση

Ψυχαγωγικό πρόγραμμα, προκειμένου τα παιδιά να μάθουν μέσα από το παιχνίδι τα οφέλη από την ανακύκλωση συσκευασιών, έχει ξεκινήσει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης θα στηθεί σήμερα στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη (11 π. μ. – 3 μ. μ.), στον Αγιο Δημήτριο και την Κυριακή στην Πλατεία Κολωνακίου (11 π. μ. – 3 μ. μ.) και στον παιδότοπο στο Πάρκο Φλοίσβου (6 μ. μ. – 10 μ. μ.). Τη Δευτέρα το απόγευμα (7 μ. μ. – 11 μ. μ.) το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα μεταφερθεί στο Μοσχάτο στην παιδική χαρά Ελευθερίας και εν συνεχεία θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα (Τρίκαλα, Σπάτα – Αρτεμις, Ναύπακτος, Λάρισα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή