Διορθώσεις στο μηχανογραφικό με διορία… μιας ημέρας

Διορθώσεις στο μηχανογραφικό με διορία… μιας ημέρας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπ. Παιδείας προσπαθεί να διορθώσει το αλαλούμ που προκλήθηκε με το νέο μηχανογραφικό δελτίο, δίνοντας στους υποψηφίους τη δυνατότητα να διορθώσουν τα λάθη τους έως και… χθες! Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες την Τετάρτη και δημοσιοποιήθηκε χθες. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο αναζητεί μηχανισμό ελέγχου των πλαστών δικαιολογητικών για πολύτεκνους, τρίτεκνους κ.λπ. Προς το παρόν, το υπουργείο για το έργο της διασταύρωσης των δικαιολογητικών επαφίεται στον πατριωτισμό των υποστελεχωμένων Γραμματειών των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να δέχθηκε πολλές αιτήσεις για διόρθωση των στοιχείων ειδικών κατηγοριών (παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και όσοι υπάγονται σε κοινωνικά κριτήρια). Δηλαδή, κάποιοι υποψήφιοι, ενώ αρχικά δήλωσαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες – και άρα να διεκδικήσουν τις επιπλέον, ξεχωριστές θέσεις που δίνονται γι’ αυτές τις κατηγορίες στα ΑΕΙ- τελικά διαπίστωσαν ότι δεν τις πληρούν. Επιθυμούν, λοιπόν, να «αποχαρακτηριστούν».

Το υπουργείο τούς δίνει αυτή τη δυνατότητα, φτάνει να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Η σχετική εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εξετάσεων εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες στις 29/6 και βάση αυτής «θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή που θα υποβληθούν έως στις 30/6 στο φαξ της υπηρεσίας μας». Δηλαδή, έως χθες και ενώ οι υποψήφιοι είχαν μόνο μία ημέρα για να ενημερωθούν! Δικαιούχοι είναι όσοι έκαναν αίτηση «για αποχαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης, για τροποποίηση της ειδικής περίπτωσης σε άλλη, για ένταξη σε ειδική περίπτωση, για τροποποίηση της διοικητικής περιφέρειας άσκησης του δικαιώματος της ειδικής περίπτωσης και σε υπέρβαση ή μη του εισοδηματικού ορίου, με βάση τα δικαιολoγητικά που υποψήφιοι οφείλουν να έχουν και τα οποία θα προσκομίσουν για την εγγραφή τους στη Γραμματεία της σχολής εισαγωγής τους» όπως λέει η εγκύκλιος. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και σχετική υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, που πρέπει να είναι επικυρωμένη από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται σε Διεύθυνση ή Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία κατάθεσης υπεύθυνων δηλώσεων λήγει στις 5 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή