Πτυχία πολλών ταχυτήτων από τα ΑΕΙ

Πτυχία πολλών ταχυτήτων από τα ΑΕΙ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ριζικές αλλαγές στη διοίκηση και τις σπουδές στα ΑΕΙ φέρνει η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας που παρουσίασε χθες η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, τίθεται τέρμα στους «αιώνιους» φοιτητές, αφού αν κάποιος δεν εγγραφεί σε δύο συνεχή εξάμηνα, χάνει τη φοιτητική ιδιότητα. Επίσης, θεσμοθετείται Συμβούλιο Ιδρύματος, ο πρύτανης επιλέγεται με δημόσια προκήρυξη, η αξιολόγηση είναι δεσμευτική, η χρηματοδότηση θα γίνεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες, τα ΑΕΙ θα αποφασίζουν για το άσυλο, ενώ θεσμοθετούνται πτυχία πολλών ταχυτήτων (μονοετή, διετή κ.λπ.).

Ακόμη, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα τα ΑΕΙ θα συστήνουν ανεξάρτητη σχολή, καταργείται η βαθμίδα του λέκτορα, οι μόνιμοι καθηγητές θα αξιολογούνται κάθε 5 χρόνια, παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης κατοχής θέσης ΔΕΠ σε ελληνικά και ξένα ΑΕΙ, ενώ ενθαρρύνεται η ίδρυση παραρτημάτων ΑΕΙ σε άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή