Δωρεάν ασύρματο Ιnternet σε σταθμούς μετρό και ΟΣΕ

Δωρεάν ασύρματο Ιnternet σε σταθμούς μετρό και ΟΣΕ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα εγκατάστασης ασύρματου Ιnternet (wi-fi) με δωρεάν πρόσβαση από τους επιβάτες σε σταθμούς του Μετρό και του ΟΣΕ ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι η τοποθέτηση ασύρματου Ιnternet σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εγχείρημα το οποίο, όμως, φαίνεται ότι βρίσκει πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή του. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει πιλοτικά το wi-fi δίκτυο στους σταθμούς του μετρό και των λεωφορείων «Πανεπιστήμιο». Το πρόγραμμα προβλέπει εγκατάσταση του ασύρματου συστήματος ώστε να υπάρχει για το μετρό δυνατότητα πρόσβασης στο επίπεδο της οδού (επίγεια), του σταθμού (υπόγειο) και αργότερα στις σήραγγες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντίστοιχη εγκατάσταση για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ πρόκειται να γίνει σε μεμονωμένους σταθμούς, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των στάσεων των λεωφορείων, ενώ δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα εγκατάστασης σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Το κόστος του προγράμματος δεν έχει προϋπολογιστεί ακόμη, ωστόσο ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «περιορισμένο κόστος, το οποίο θα παρέχει προηγμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, χωρίς να επιβαρύνονται εργαζόμενοι και χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Κατόπιν συνεργασίας των διοικήσεων ΟΑΣΑ, μετρό και του υπουργείου Υποδομών αποφασίστηκε ότι το ασύρματο Ιnternet θα τοποθετηθεί σε όλους τους σταθμούς του μετρό, του ΟΣΕ και σε ορισμένους σταθμούς των λεωφορείων, με προτεραιότητα όμως σε όσους βρίσκονται σε πλατείες «προκειμένου ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δωρεάν το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης σε έκτακτα γεγονότα».

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ασύρματου δικτύου και εντός του δικτύου του μετρό και του ΟΣΕ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης των συρμών με άγνωστο προς το παρόν τεχνικό τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή