Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για τα ταξί

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή για τα ταξί

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη αναμένεται για το μέλλον των κινητοποιήσεων η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των αυτοκινητιστών ταξί με τον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση. Εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Κύκλοι του υπουργείου από την άλλη δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποια τροποποίηση που μπορεί να γίνει σε ένα νόμο που έχει ψηφιστεί, ενώ τονίζουν ότι θα πρέπει οι αυτοκινητιστές να προσέλθουν το συντομότερο δυνατόν σε διάλογο για τις προϋποθέσεις και τους κανόνες λειτουργίας της νέας, ανοιχτής αγοράς ταξί. Εκπρόσωποι του κλάδου από την άλλη τονίζουν ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε διάλογο υπό τους όρους της πλήρους απελευθέρωσης.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Οι ιδιοκτήτες ταξί, ωστόσο, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορίες, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν προγραμματίσει για χθες, οι οποίες κατέληξαν στο υπουργείο Μεταφορών στη Μεσογείων, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο για αρκετές ώρες χθες το πρωί. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι του κλάδου μετέβησαν στη Βουλή και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο αναφέρουν ότι «οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του υπουργού, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση και την καταστροφή».

Σήμερα κυκλοφορούν κανονικά τα ταξί στους δρόμους, ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης, το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

«Θετικές» κρίνει τις εξαγγελίες η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Προνόμια και στρεβλώσεις καταργούνται, απελευθερώνοντας παραγωγικές δυνάμεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, προσφέροντας όχι μόνον ανάσχεση της αυξανόμενης ανεργίας, αλλά και αναβαθμισμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή