Καταγγελίες κατοίκων κατά σκηνιτών Ρομά

Καταγγελίες κατοίκων κατά σκηνιτών Ρομά

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν τα επεισόδια που απειλήθηκαν μεταξύ κατοίκων της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης και ομάδων Ρομά που ζουν σε οικισμό της περιοχής. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε στην κωμόπολη από τις καταγγελίες κατοίκων κατά των σκηνιτών Ρομά για διακίνηση ναρκωτικών και διαρρήξεις. Οι Ρομά από την πλευρά τους κατηγορούν όσους κινούνται εναντίον τους για ρατσισμό και ξενοφοβία.

Τις τελευταίες ημέρες ομάδες κατοίκων, υποστηρίζοντας ότι η αστυνόμευση είναι ελλιπής, πραγματοποιούν περιπολίες και ελέγχουν διερχόμενα αυτοκίνητα από και προς τον οικισμό των Ρομά.

Μερίδα των κατοίκων, που υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν από ομάδα Ρομά στην πλατεία της Χαλκηδόνας, προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχθές το βράδυ και αρκετοί κινήθηκαν προς τον οικισμό, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε έγκαιρα.

Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία η εγκληματικότητα στην περιοχή δεν παρουσιάζει έξαρση, αλλά συγκριτικά με αλλες χρονιές είναι μάλλον μειωμένη.

Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι η πληθυσμιακή σύσταση του οικισμού των Ρομά (περίπου 60 άτομα) έχει μεταβληθεί τελευταία και υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών. Αστυνομική δύναμη παρέμεινε και χθες στη Χαλκηδόνα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο νέας έντασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή