Μαινόμενος αυτοκινητιστής εγκλώβισε τον έφορο

Μαινόμενος αυτοκινητιστής εγκλώβισε τον έφορο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενεργώντας στο γενικότερο πνεύμα των ημερών, ένας 42χρονος αυτοκινητιστής στην Ελευθερούπολη της Καβαλας εγκλώβισε διά της μεθόδου του «τσαμπουκά» επί τέσσερις περίπου ώρες στο γραφείο του τον διευθυντή της τοπικής ΔΟΥ, όταν οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να του θεωρήσουν μπλοκ τιμολογίων λόγω οφειλών του στην εφορία.

Ο αυτοκινητιστής, που είναι κάτοικος Μεσιάς του Δήμου Παγγαίου, πήγε χθες το πρωί στην εφορία Ελευθερούπολης με σκοπό να θεωρήσει νέο μπλοκ τιμολογίων. Οι υπάλληλοι όμως διαπίστωσαν κατά τον σχετικό έλεγχο της φορολογικής του κατάστασης ότι όφειλε στο Δημόσιο το ποσό των 3.000 ευρώ, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ, και προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά του αν προηγουμένως δεν εξοφλήσει το χρέος του.

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην αστυνομία, εκείνος εξοργίστηκε και εισέβαλε στο γραφείο του διευθυντή από τον οποίο αξίωσε να δώσει εντολή στους υπαλλήλους να θεωρήσουν το δελτίο έκδοσης τιμολογήσεων. Οταν όμως ο έφορος του εξήγησε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, καθώς θα συνιστούσε παράβαση του νόμου, ο αυτοκινητιστής σε έξαλλη κατάσταση του δήλωσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το γραφείο αν δεν ικανοποιηθεί του αίτημά του, ούτε θα επιτρέψει στον ίδιο να βγει.

Μάλιστα έφραξε την είσοδο του γραφείου του εφόρου τοποθετώντας στην πόρτα ένα βαρύ έπιπλο και ο ίδιος στεκόταν δίκην φρουρού στον προθάλαμο.

Μετά 3 ώρες

Υπάλληλοι της ΔΟΥ ειδοποίησαν την αστυνομία, άντρες της οποίας, μαζί και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ., έσπευσαν στο κτίριο και άρχισε η διαδικασία να πειστεί ο «αγανακτισμένος» φορτηγατζής να αποχωρήσει από το γραφείο και να επεγκλωβίσει τον διευθυντή. Επειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν τρεις και πλέον ώρες και αφού οι αστυνομικοί τον διαβεβαίωσαν ότι με βάση τον νόμο μπορεί να κάνει διακανονισμό του χρέους του και αμέσως μετά να θεωρηθούν τα τιμολόγια, ο αυτοκινητιστής εγκατέλειψε τον χώρο και ο έφορος απεγκλωβίστηκε.

Συνελήφη ωστόσο, και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο. Από την αστυνομία, πάντως, έγινε γνωστό ότι δεν οπλοφορούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή