ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αμοιβαίες υποχωρήσεις ζήτησε ο γ.γ. του ΟΗΕ

Να εντατικοποιήσουν τις συνομιλίες τους και να επιτύχουν τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του Κυπριακού κάλεσε χθες ο γ. γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν τους κ. Δημ. Χριστόφια και Ντερβίς Ερογλου σε τριμερή συνάντηση που είχαν στη Γενεύη. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε την απόφαση του ΟΗΕ να εντείνουν την εμπλοκή τους στην προσπάθεια επίτευξης πολιτικής λύσεως κοινώς αποδεκτής και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε ευθέως τους δύο ηγέτες να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη και των δύο πλευρών της νήσου για αμοιβαίες υποχωρήσεις, προαναγγέλλοντας νέα τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο. Μετά το κοινό γεύμα ο κ. Μπαν Κι Μουν παραδέχθηκε ότι στη συζήτηση οι κ. Χριστόφιας και Ερογλου, κάποια από τα κεντρικά προβλήματα «δεν τα άγγιξαν καν». Ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο επόμενο κρίσιμο ραντεβού οι δύο ηγέτες θα είναι σε θέση να αναφέρουν συγκλίσεις σε όλα τα καυτά θέματα, κάτι που θα ανοίξει, όπως είπε, τον δρόμο για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πρόσκληση σε διεθνείς οργανισμούς

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε χθες πρόσκληση σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ για υλοποίηση προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού μεταναστών, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα εθελουσίας επιστροφής χρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκούς πόρους και -όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου- έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο στην εφαρμογή του. Μέχρι σήμερα το έργο είχε αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). «Θα πρέπει με αυτούς τους πόρους να κάνουμε περισσότερη δουλειά στη χώρα καταγωγής των μεταναστών που επιστρέφουν», σχολίασε στην «Κ» ο επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα κ. Δανιήλ Εσδράς.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αλλαγές στον σχολικό αθλητισμό

Αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του σχολικού αθλητισμού δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας. Η αρμόδια υφυπουργός κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη σχετική πρόταση, που προβλέπει καταγραφή του αθλητικού δυναμικού των μαθητών υψηλών επιδόσεων, θέσπιση αυστηρών κριτηρίων, αξιολόγηση των αθλητικών επιδόσεων των μαθητών, ώστε να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε αθλητικά Τμήματα το επόμενο έτος. Επίσης, προβλέπεται η ίδρυση Πρότυπων Αθλητικών Σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) σε περιοχές με υψηλής εμβέλειας εγκαταστάσεις (π. χ. ΟΑΚΑ, Καυταντζόγλειο) και όπου ο αριθμός των μαθητών υψηλών επιδόσεων το δικαιολογεί. Τα Πρότυπα Αθλητικά Σχολεία θα συνδεθούν με τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής Αγωγής. Η πρόταση ετέθη σε δημόσια διαβούλευση έως τις 14 Ιουλίου.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Κλειστό για τον ηλεκτρικό

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας των συρμών, το τμήμα του ηλεκτρικών σιδηροδρόμων Πειραιάς – Ομόνοια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, που ακόμα συνεχίζονται. Σύμφωνα με τη ΣΤΑ. ΣΥ Α. Ε., η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ. Τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη λήξη της κυκλοφορίας είναι ως εξής: Από Πειραιά προς Ομόνοια στις 21.23 και από Ομόνοια προς Πειραιά στις 21.45. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3293000.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ

Εξιχνίαση δολοφονίας

Δύο Αλβανοί, ηλικίας 36 και 39 ετών, κατηγορούνται ως δράστες της δολοφονίας 37χρονου ομοεθνή τους, το βράδυ της Τετάρτης, στην οδό Χρυσάφη στον Βύρωνα. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. οι συλληφθέντες κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα με σιδερόβεργα στον 37χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το συμβάν αποδίδεται σε οικογενειακές διαφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή