Απορρίπτει επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Απορρίπτει επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Σύνταγμα προσανατολίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης και απορρίπτει ως λύση την αστυνομική επέμβαση για την απομάκρυνση όσων έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα παραβατικότητας στον χώρο του άτυπου ελεύθερου camping που έχουν δημιουργήσει οι «Αγανακτισμένοι» κατασκηνωτές, οι οποίοι προβληματίζονται με την παρείσφρηση ξένων προς το κίνημα στοιχείων (εξαρτημένοι, επαίτες κ. λπ.). Μάλιστα κατά το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώνονται διάφορες μικροκλοπές προσωπικών αντικειμένων.

Ο κ. Καμίνης διαμηνύει ότι με τον διάλογο και την πειθώ και πάντως μόνο με ειρηνικά μέσα χωρίς να θίγεται επ’ ουδενί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν όσοι έχουν κατασκηνώσει στην ιστορική πλατεία.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η πρώην δήμαρχος Αθηναίων και νυν πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη θέτει ευθέως θέμα επέμβασης της αστυνομίας, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του νυν δημάρχου. «Πρέπει να σταματήσει να κρύβεται ο δήμαρχος και να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως εξάλλου και η κυβέρνηση. Δημοτικοί αστυνομικοί, Ελληνική Αστυνομία και άνθρωποι της καθαριότητας του δήμου μέσα σε μία ώρα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την εικόνα της πλατείας Συντάγματος και οφείλουν να το κάνουν, διότι αυτό το οποίο υπάρχει στην πλατεία Συντάγματος είναι η πλήρης ανομία» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία συζήτησε χθες με εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων για τα προβλήματα του τουρισμού στην Αττική. Η δημοτική αρχή, πάντως, συνεχίζει την προσπάθεια καθαρισμού της πλατείας, καθώς και αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το κέντρο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 800.000 ευρώ. Μάλιστα, στα σημεία όπου υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα και άλλα υλικά, συνεργεία του δήμου έχουν δημιουργήσει μικρές ζώνες αποκλεισμού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος για διερχομένους.

Επιτακτικό αίτημα

Προς το παρόν η αποκατάσταση του κατεστραμμένου αστικού εξοπλισμού προχωρεί με χρήματα από το ταμείο του δήμου, ενώ παραμένει επιτακτικό το αίτημα προς την πολιτεία να συνδράμει οικονομικά στο επίπεδο που της αναλογεί. Σε αντίθετη περίπτωση, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει αποφασίσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Από την πλευρά τους, την πρόθεσή τους να παραμείνουν ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος, με προοπτική περαιτέρω οργάνωσης, εξέφρασαν σε συνέλευσή τους οι «Αγανακτισμένοι» την 47η ημέρα παραμονής τους στην κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή