Η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο για διακοπές

Η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το καλύτερο νησί στον κόσμο για διακοπές

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το καλύτερο νησί του κόσμου για διακοπές ανέδειξαν φέτος τη Σαντορίνη οι χιλιάδες αναγνώστες του περιοδικού Τravel and Leisure, που ψήφισαν στον σχετικό διαγωνισμό. Ετσι, το νησί της καλντέρας και των μαύρων παραλιών, η «κόρη κορυφαίου θυμού» όπως χαρακτήρισε τη Θήρα ο Οδυσσέας Ελύτης ανέβηκε φέτος από την έκτη στην πρώτη θέση της προτίμησης των ανά τη γη ταξιδιωτών. Ακολουθεί το Μπαλί της Ινδονησίας, ενώ τα νησιά Γκαλαμπάγκος στο Εκουαδόρ από την πρώτη θέση έπεσαν φέτος στη 10η.

Καθώς το πλοίο δένει στο λιμάνι της Σαντορίνης και κατεβαίνει η «πόρτα», τουρίστες από κάθε γωνιά της γης πλημμυρίζουν την προκυμαία. Μοιάζει σαν με κάθε νέα άφιξη πλοίου να αποβιβάζονται στο νησί χιλιάδες άνθρωποι. Και όμως σύμφωνα με επιχειρηματίες του νησιού, η κίνηση φέτος δεν είναι καθόλου αυξημένη, αντίθετα το νμήνα Ιούλιο παρουσιάζει και μικρή κάμψη σε σχέση με πέρυσι, καθώς σημειώθηκαν πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

«Το πρώτο πράγμα που μας ρωτούν όσοι τηλεφωνούν είναι αν την ημέρα άφιξής τους θα έχει κάποια απεργία. Οι τουρίστες δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι μακριά και ότι εκείνοι δεν θα χρειαστεί να περάσουν από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσουν στο λιμάνι και να πάρουν το πλοίο για Σαντορίνη» λέει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου NST του νησιού. Ισως αυτός είναι ο λόγος που η φήμη του νησιού έχει οδηγήσει σε αύξηση κυρίως της κίνησης στις κρουαζιέρες. «Η κρουαζιέρα πηγαίνει υπερβολικά καλά, αλλά αυτό το είδος διακοπών είναι πιο φθηνό από όσο παλαιά. Για το νησί συνολικά έχει μεγαλύτερη σημασία ο τουρισμός που θα μείνει» τονίζει. Ολοι γνωρίζουν ότι η Σαντορίνη εκτός από εξαιρετικό τοπίο διαθέτει και τις υποδομές ώστε να υποδεχτεί και να εξυπηρετήσει υψηλής ποιότητας τουρισμό, επισημαίνει παράγοντας του νησιού.

Η φετινή χρονιά για τη Σαντορίνη έχει και άλλα καινούργια χαρακτηριστικά. Περπατώντας στα σοκάκια της Οίας και των Φηρών, κυρίως, αλλά και στους άλλους οικισμούς ζευγάρια Κινέζων ή και ολόκληρες παρέες βγάζουν φωτογραφίες με φόντο την καλντέρα. Φημολογείται ότι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου αναρτήθηκε μια διαφήμιση που αναφέρει ότι εάν θέλετε να έχετε έναν τυχερό γάμο, καλό είναι να επιλέξετε τη Σαντορίνη. Πάντως, είναι γεγονός ότι ο αριθμός των Κινέζων που αποφάσισαν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι στο νησί αυξήθηκε αισθητά. Σταθεροί βέβαια γαμήλιοι πελάτες παραμένουν οι Αμερικανοί, για τους οποίους μια γαμήλια τελετή με θέα στην καλντέρα την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποτελεί όνειρο ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή