Με διακριτικό αριθμό τα κράνη ανδρών των ΜΑΤ

Με διακριτικό αριθμό τα κράνη ανδρών των ΜΑΤ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επεισόδια της 28ης και της 29ης Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας επαναφέρουν στο προσκήνιο παλαιότερη εξαγγελία για την τοποθέτηση διακριτικών στο κράνος των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το θέμα ετέθη στη φυσική ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. από στελέχη του υπ. Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο των καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας από τα ΜΑΤ.

Τον Ιανουάριο του 2010, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να τοποθετηθούν διακριτικά στις στολές των αστυνομικών, ενώ συγκεκριμένα για τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ) είχε ανακοινωθεί ότι θα τοποθετούνταν σε εμφανές σημείο στο κράνος τους αριθμός που θα προέκυπτε από τον αριθμό της διμοιρίας και τον αύξοντα αριθμό του καθενός με βάση την ιεραρχική του τάξη στη διμοιρία. Το συγκεκριμένο μέτρο ουδέποτε εφαρμόστηκε ουσιαστικά, καθώς το μόνο που τοποθετήθηκε στο κράνος των υπηρετούντων στα ΜΑΤ είναι ένα μικρό σύμβολο δυσδιάκριτο και κυρίως αναγνωρίσιμο μόνο από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Πηγές της Κατεχάκη ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι για το θέμα βρίσκονται σε συνεννόηση ο υφυπουργός κ. Μανώλης Οθωνας και ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου.

Σημειώνεται επίσης ότι για όσα συνέβησαν το διήμερο 28 – 29 Ιουνίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής παρήγγειλε εσωτερική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας από τα ΜΑΤ. Υπόμνημα με το οποίο ζητεί τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης τραυματισμού του κατέθεσε χθες ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Γ. Χαρίσης που τραυματίστηκε σε επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της 29/6 στον Ευαγγελισμό.

l Από την Κω ξεκινούν αύριο τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ. με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τίτλο «Μην τσιμπάς». Απευθύνονται σε εφήβους και τους γονείς τους και ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει επίσης σεμινάρια σε Μυτιλήνη (15/7), Ρέθυμνο (22/7), Ιωάννινα (25/7) και Κεφαλονιά (27/7), διάρκειας 2 ωρών, τα οποία θα γίνονται από αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ. και στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 93% των εφήβων ηλικίας 13 – 18 ετών και 5 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή