Κάμερες κατέγραψαν τον βομβιστή

Κάμερες κατέγραψαν τον βομβιστή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος αναζητεί η ΕΛ. ΑΣ. τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης ξημερώματα χθες στο cafe bar «Vive Mar» στη Βούλα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στο σχετικό βίντεο αποτυπώνονται οι κινήσεις ενός άνδρα, ο οποίος προσεγγίζει την είσοδο του καταστήματος οδηγώντας ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου βαν. Το άτομο αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο και αφήνει εξωτερικά του «Vive Mar» σακούλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ακολούθως, αναχωρεί και δευτερόλεπτα μετά σημειώνεται η έκρηξη.

Ο μηχανισμός εξερράγη στις 5.45 π. μ., και ενώ στο εσωτερικό υπήρχαν πέντε υπάλληλοι. Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, δίχως να σημειωθεί τραυματισμός. Αντίθετα εκτεταμένες είναι οι ζημίες στην είσοδο του καφέ – μπαρ.

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελούνταν από 10 κιλά «υψηλού» εκρηκτικού και πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι. Πηγές προσκείμενες στην ιδιοκτησία του καταστήματος ανέφεραν ότι η δημοφιλής καφετέρια επρόκειτο ήδη από χθες το βράδυ να επαναλειτουργήσει. Το «Vive Mar» ανήκει στον επιχειρηματία κ. Βλάσση Σταθοκωστόπουλο, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του αρκετά ακόμα καταστήματα στην παραλιακή λεωφόρο και όχι μόνο. Φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε δεχθεί απειλές από κυκλώματα εκβιαστών για «προστασία», ενώ πηγές της ΕΛ. ΑΣ. και του Δήμου Βούλας, όπου βρίσκεται το κατάστημα, υποστήριξαν, επί λέξει, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι «υγιής» καθώς δεν φέρεται να διατηρεί διασυνδέσεις με κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο της νύχτας. Δύο από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι οι δράστες να ανήκουν σε ομάδα εκβιαστών που διεκδικεί μερίδιο από τα έσοδα της επιχείρησης δήθεν για «προστασία» όπως επίσης και να πρόκειται για έργο ανταγωνιστών που θέλησαν να πλήξουν τη φήμη του καταστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή