Πέντε ανώτεροι δικαστικοί καλούνται ως ύποπτοι

Πέντε ανώτεροι δικαστικοί καλούνται ως ύποπτοι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν τουλάχιστον πέντε ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί εις βάρος των οποίων υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν στο αποκαλούμενο «νέο παραδικαστικό κύκλωμα» που δρούσε σε υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων. Πρόκειται για δύο γυναίκες και τουλάχιστον τρεις άνδρες, όλοι εφέτες οι οποίοι κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης από τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από μηνύσεις τριών ιδιωτικών τραπεζών που κατήγγελλαν ότι συγκεκριμένα πρόσωπα, με ύποπτες μεθόδους, κατάφερναν να μπλοκάρουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων οφειλετών τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η πολυμελής σπείρα είχε συστήσει εικονικές εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων προκειμένου να ιδιοποιείται ακίνητα που ετίθεντο σε διαδικασία πλειστηριασμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο τζίρος φέρεται ότι ξεπερνούσε τα δύο δισ. ευρώ. Η σπείρα εμφανίζεται να είχε διασυνδέσεις με το ΣΔΟΕ, την ΕΛ.ΑΣ., δικαστές, αλλά και με άλλους κρατικούς λειτουργούς. Στο κύκλωμα, πέραν των δικαστικών λειτουργών, φέρονται να εμπλέκονται δικηγόροι, ένας κληρικός ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη, ένας επιχειρηματίας, εφοριακοί, δικαστικοί επιμελητές, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή