Αιματηρή συμπλοκή στη Ζάκυνθο

Αιματηρή συμπλοκή στη Ζάκυνθο

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική κατάληξη είχε χθες τα ξημερώματα η νυχτερινή διασκέδαση στον Λαγανά Ζακύνθου για μια παρέα νεαρών Αγγλων τουριστών. Για ασήμαντη αφορμή συνεπλάκησαν με δύο ντόπιους οδηγούς ταξί, επίσης νεαρής ηλικίας, με αποτέλεσμα τη δολοφονία με μαχαίρι του 19χρονου Robert James Sebbage και τον τραυματισμό τεσσάρων συμπατριωτών του, οι οποίοι διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ως δράστης της δολοφονίας συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθες ο μόλις 21 ετών οδηγός ταξί Στ. Μ, ενώ για απλή συνέργεια στη δολοφονία συνελήφθη και κατηγορείται ο δεύτερος οδηγός ταξί που ήταν παρών στη μοιραία συμπλοκή.

Ο 21χρονος δράστης είχε σύμφωνα με πληροφορίες κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές του νησιού για επιθέσεις σε βάρος τρίτων, ενώ φέρεται να είχε οδηγηθεί στο τμήμα έπειτα από ξυλοδαρμό του οδηγού του τουριστικού τρένου της περιοχής. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η παρέα των συνολικά 6 νεαρών Αγγλων τουριστών βρισκόταν λίγα λεπτά μετά τις 3 π. μ. έξω από κατάστημα fast food στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά και λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα από την πιάτσα των ταξί. Οι νεαροί Αγγλοί φέρονται να κρατούσαν συσκευές λέιζερ με τις οποίες παρενοχλούσαν τους οδηγούς ταξί, μεταξύ των οποίων και τον 21χρονο Στ. Μ.

Ακολούθησε αρχικά λεκτική αντιπαράθεση και τελικά οι νεαροί Αγγλοι ήρθαν στα χέρια με τους δύο Ελληνες οδηγούς ταξί. Στη διάρκεια του καβγά, ο οποίος δεν διήρκεσε περισσότερο από τρία λεπτά, ο 21χρονος δράστης πήρε ένα μαχαίρι που είχε κρυμμένο στο ταξί καταφέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα σε βάρος των νεαρών Αγγλων τουριστών. Τραυμάτισε συνολικά τους 5 από τους 6, τον ένα θανάσιμα με χτύπημα στην καρδιά. Σύμφωνα με ανώτατη αστυνομική πηγή το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε απόσταση 100 μέτρων από όχημα της ΕΛ. ΑΣ. που περιπολούσε στην περιοχή.

Τράπηκαν σε φυγή

«Οι αστυνομικοί είδαν τον δράστη να απομακρύνεται τρέχοντας, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να αποτρέψουν το μοιραίο», υποστήριξε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. Ο 21χρονος δράστης και ο 25χρονος συνάδελφός του που ήταν παρόντες στη συμπλοκή τράπηκαν σε φυγή. Μερικές ώρες αργότερα, ο 21χρονος τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα λέγοντας στους αστυνομικούς ότι σκόπευε να παραδοθεί, όπως και έπραξε. Ο ίδιος φέρεται να υπέδειξε σε έτερο συνάδελφό το σημείο που είχε πετάξει το μαχαίρι.

Ετσι, το φονικό όπλο περισυνελέγη και παραδόθηκε και αυτό στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή χαρακτηρίζουν το περιστατικό  «μεμονωμένο», υποστηρίζοντας ότι η φετινή τουριστική περίοδος κυλούσε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα βίαιων συμπλοκών με συμπρωταγωνιστές νεαρούς τουρίστες από χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Προκαλεί ωστόσο αίσθηση η ομολογία αστυνομικών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι με δηλώσεις τους στην «Κ» υποστήριξαν ότι επιχειρηματίες του Λαγανά ασκούν αφόρητες πιέσεις σε όσους ασκούν έλεγχο στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, απαιτώντας ακόμα και την αντικατάστασή τους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή