Ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμούς

Ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμούς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποτίσουν τιμή στα προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» θέλησαν οι δράστες του εμπρησμού 12 αυτοκινήτων του ΟΤΕ ξημερώματα Κυριακής στο Μαρούσι, δίνοντας στη δημοσιότητα προκήρυξη που υπογράφουν ως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πυρήνας Luciano Tortuga». Ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που είχαν απευθύνει, τέλη Μαΐου, τα 9 προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, οι δράστες του εμπρησμού ανέλαβαν την ευθύνη χρησιμοποιώντας το όνομα «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Luciano Tortuga». Στο μανιφέστο του Μαΐου οι συλληφθέντες της «Συνωμοσίας» έθεταν προϋποθέσεις ώστε «οποιοσδήποτε σύντροφος συμφωνεί να χρησιμοποιεί το όνομα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε συνδυασμό με τον αυτόνομο πυρήνα που θα έχει συγκροτήσει ο ίδιος».

Στο ίδιο κάλεσμα είχαν ανταποκριθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και οι δράστες του εμπρησμού αυτοκινήτων της Δημοτικής Αστυνομίας Ν. Σμύρνης. Για πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες εξτρεμιστών η χρήση του ονόματος της «Συνωμοσίας» εξασφαλίζει προβολή για ενέργειες χαμηλής «έντασης», όπως ο εμπρησμός αυτοκινήτων. «Είμαστε οι Επαναστατικές Ομάδες Διασποράς Τρόμου και ανήκουμε στο δίκτυο της Νέας Συνωμοσίας» έγραφαν σε προκήρυξή τους οι εμπρηστές των οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας. Το όνομα Luciano Tortuga ανήκει σε Χιλιανό αντιεξουσιαστή, ο οποίος στις 31 Μαΐου ακρωτηριάστηκε από έκρηξη βόμβας που επιχείρησε να τοποθετήσει σε τράπεζα στο Σαντιάγκο της Χιλής. Το πλήρες όνομά του είναι Luciano Pitronello Schuffeneger ή αλλιώς «Tortuga» που στα ισπανικά σημαίνει χελώνα. «Με τη «Συνωμοσία» δεν θα τελειώσετε έτσι εύκολα, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε όσο θα υπάρχουν αποφασισμένοι επαναστάτες έτοιμοι να σας συνθλίψουν τα κόκαλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός των οχημάτων του ΟΤΕ έγινε τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου σε χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Διονύσου. Οι δράστες περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, ενώ οι κινήσεις τους φέρονται να έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή