Καθυστερήσεις για τους ΧΥΤΥ

Καθυστερήσεις για τους ΧΥΤΥ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική μετά την απόφαση τoυ Ελεγκτικού Συνεδρίου να «μπλοκάρει» την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική, προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ. Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο υποδεικνύει να ξεκινήσει από την αρχή όλη η διαδικασία που προβλέπεται για την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝ), προκειμένου να κατασκευαστούν τέσσερα εργοστάσια, δύο στη Φυλή, ένα στο Γραμματικό και ένα στην Κερατέα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο δρόμος για τη δημιουργία των εργοστασίων θα είναι μακρύς και θα σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Η προγραμματική σύμβαση ειδικότερα αφορούσε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), η οποία ζητούσε να ανακληθεί σχετική προηγούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έδινε το «πράσινο φως», εγκρίνοντας τη σύμβαση. Κατά τους συμβούλους του δικαστηρίου (πρόεδρος, ο κ. Νικόλαος Αγγελάρας και εισηγητής, ο επίτροπος κ. Ανδρέας Καπερώνης), η προηγούμενη απόφαση του συνεδρίου πρέπει να ανακληθεί, καθώς «οι όροι της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης ως προς τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της είναι αόριστοι και δεν εξειδικεύονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 100 ν. 3852/2010».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή