«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση με όρους»

«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση με όρους»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «στήριξη» των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Υγείας σε προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας έλαβε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πολιτική που δρομολογεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η οργάνωση και η λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ήταν το αντικείμενο της δεύτερης «συνόδου» των υπουργών Υγείας, που πραγματοποιήθηκε χθες, έπειτα από πρόσκληση του σημερινού υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Σε δηλώσεις του μετά τη «σύνοδο», ο κ. Λοβέρδος εστίασε ιδιαίτερα στο «πολιτικό μήνυμα» της χθεσινής συνάντησης που, όπως είπε, είναι ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση με όρους, όπως άλλωστε γίνεται πράξη στον χώρο της Υγείας.

Τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης δήλωσαν ότι έλαβαν τη στήριξη της «συνόδου» για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αν και όπως είπαν, εκφράστηκαν επιφυλάξεις σχετικά με την απουσία του «θεσμού» του οικογενειακού γιατρού από το εγχείρημα.

Ο υπουργός μετέφερε την άποψή του ότι ο θεσμός έχει ξεπεραστεί, σημειώνοντας ότι ούτως ή άλλως τον ρόλο αυτό θα αναλάβουν οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλά και οι γιατροί που θα συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, που αποτελεί τη «συνένωση» των κλάδων Υγείας ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στο θέμα της επαναφοράς της Κοινωνικής Ασφάλισης υπό την ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Θετικά σχολιάσθηκε η «στρατηγική» ανάπτυξης μικρών μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Στη «δεύτερη» πρόσκληση του κ. Λοβέρδου ανταποκρίθηκαν οι πρώην υπουργοί κ. Παρασκευάς Αυγερινός, Γ. Φλώρος, Απ. Κακλαμάνης, Γ. Σούρλας, Δ. Σιούφας, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Αβραμόπουλος, Λ. Παπαδήμας και Κ. Στεφανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή