Με 39 βαθμούς η Αττική το Σαββατοκύριακο

Με 39 βαθμούς η Αττική το Σαββατοκύριακο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καύσωνας που, ωστόσο, χαρακτηρίζεται μέτριας έντασης καταφθάνει στην καρδιά του καλοκαιριού, ανεβάζοντας σήμερα και αύριο το θερμόμετρο στους 39° C και τοπικά στους 40° C. Πάντως, οι βόρειοι άνεμοι ευνοούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, κρατώντας το θερμόμετρο στους 36° C. Θα ακολουθήσει μια ζεστή εβδομάδα με ανάλογες θερμοκρασίες μέχρι την Πέμπτη, όταν ο υδράργυρος θα πέσει λίγο, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ζιακόπουλο, διευθυντή προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλείεται νέα άνοδος το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα και αύριο, η ζέστη θα είναι παντού αισθητή, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά, όπου το θερμόμετρο θα φθάσει στους 40° C στη Μακεδονία και τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ μόνο στα νοτιοανατολικά της χώρας θα πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ. Στην Αττική, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αγγίξει στους 39° C. Λίγο καλύτερη θα είναι η κατάσταση την Κυριακή, αφού τουλάχιστον 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα θα δείξει το θερμόμετρο στη Δυτική Ελλάδα, χάρη στους βορειοδυτικούς ανέμους, τον μαΐστρο, που με 5 – 6 μποφόρ θα ρίξει τη θερμοκρασία στους 35° C με 37° C. Δεν αποκλείονται μεμονωμένες καλοκαιρινές καταιγίδες στα ορεινά της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Από τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα «πέσουν» και κατά τόπους περιοχές όπως η Λάρισα, το Αργος, ο Πύργος θα δουν έως και 41° C και την Τρίτη «σαραντάρι» θα «χτυπήσει» και η Κρήτη. Ωστόσο, την Τετάρτη σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αρχικά από τα δυτικά και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες, σε ύφεση βρισκόταν χθες το μεσημέρι πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κάτω Σαχτούρια Ρεθύμνου, που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης. Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Σε εξέλιξη βρισκόταν άλλη πυρκαγιά στην περιοχή Ημερολιά της Κέρκυρας, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση με πουρνάρια, όπου επιχειρούσαν 6 πυροσβέστες και 3 οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή