ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Υπονοούμενα για δωροδοκίες

Αιχμές και υπονοούμενα για τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών σε δωροδοκίες στον χώρο των αμυντικών εξοπλισμών άφησε χθες κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Ευ. Βασιλάκος. Ο πρώην γ.γ. Αμυντικών Εξοπλισμών ζήτησε για τη διαλεύκανση «πιθανών δωροδοκιών» να κληθούν «επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εξοπλισμών, όπως οι κ. Λιακουνάκος, Μανωλόπουλος, Πλέσσας, Πατεράκης, Χούμπαυλης, Χατζημηνάς, Μπεκατώρος, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κουρής, Αναστασιάδης, καθώς και στελέχη ξένων εταιρειών, όπως ο κ. Atzpodien». Ζήτησε, επίσης, να κληθούν δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ για να διερευνηθεί «πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους».

ΑΠΟ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διευκρίνιση για τα αυθαίρετα

Η νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα, η οποία δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης με εισφορά σε γη και χρήμα, έχει πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή. Οπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρόκειται για μια δίκαιη ρύθμιση η οποία εισάγει τη λογική του περιβαλλοντικού ισοζυγίου και θα επιτρέπει τη μεταβίβαση ενός αυθαιρέτου. Συμπλήρωσε ότι από τη δυνατότητα τακτοποίησης θα εξαιρούνται τα αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, δασικές και αναδασωτέες περιοχές, αλλά και σε αιγιαλούς.

ΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Διεθνής συνάντηση για τη διαφάνεια

Στις ΗΠΑ βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Γ. Ραγκούσης με αφορμή διεθνή συνάντηση για τις αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, με επίκεντρο τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και της Βραζιλίας Αντόνιο Πατριότα και σε αυτή συμμετείχαν, εκτός από κράτη παγκόσμιου βεληνεκούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ο κ. Ραγκούσης, ως τέως υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για τις αλλαγές στο κράτος τους τελευταίους 20 μήνες, κλήθηκε να συμμετέχει για μεταρρυθμίσεις όπως η «Διαύγεια», η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και ο «Καλλικράτης». Στη συνάντηση που έγινε στην Ουάσιγκτον, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η «Διαύγεια», κυρίως διότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν είναι υποχρεωτική διά νόμου η ανάρτηση κάθε διοικητικής πράξης. Η «Συνεργασία για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα συνεδριάσει επίσημα για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Συμβόλαια ενοικίασης

Αυτοδικαίως παύουν να ισχύουν οι όροι στα μισθωτήρια συμβόλαια εφόσον περιορίζουν τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή. Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος, με αφορμή προσφυγή ιδιοκτήτη τον οποίο δικαίωσε, απεφάνθη ότι «θεωρούνται αυτοδικαίως άκυροι οποιοιδήποτε όροι συνεπάγονται περιορισμό των δικαιωμάτων των συμβαλλομένων μερών εάν αυτοί συμφωνούνται κατά την έναρξη της μίσθωσης».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η κανονιστική απόφαση υπεγράφη μόλις χθες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Με Οντένσε ο Παναθηναϊκός

Τη δανική Οντένσε θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 26 ή 27 Ιουλίου και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 2 ή 3 Αυγούστου. Στον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης του αγώνα μεταξύ Μίκα (Αρμ.) – Βαλερένγκα (Νορβ.) και ο Ολυμπιακός Β., αν προκριθεί, τον νικητή της αναμέτρησης Ντίφερντανζ (Λουξ.) – Λεβάντια (Εσθ.). Οι αγώνες θα γίνουν στις 28/7 και 4/8.

ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΒΑΝΟΙ

Εξιχνίαση δολοφονίας

Τετραμελής συμμορία αδίστακτων κακοποιών είναι οι δράστες της δολοφονίας του 73χρονου συνταξιούχου επιχειρηματία και της 69χρονης συζύγου του, μέσα στο σπίτι τους στην πόλη της Βέροιας, στις 26 Ιουνίου. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε χθες δύο Αλβανούς ηλικίας 31 και 20 ετών, ενώ καταζητούνται δύο ακόμα ομοεθνείς τους. Οι δράστες μπήκαν στην κατοικία των θυμάτων με τη μέθοδο της αναρρίχησης, έδεσαν, φίμωσαν, βασάνισαν και σκότωσαν το ζευγάρι, ζητώντας να τους αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα και χρυσαφικά. Αφαίρεσαν τελικά μικρό χρηματικό ποσό, λίγα κοσμήματα και ορισμένα αντικείμενα. Η ίδια συμμορία, λίγες μέρες πριν, είχε μαχαιρώσει για να ληστέψει ένα 40χρονο στο σπίτι του στον Βόλο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Ασκησε δίωξη κατά του Μ. Ψωμιάδη

Πειθαρχική δίωξη κατά του Μάκη Ψωμιάδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Μ. Αντωνακάκης. Ο Μ. Ψωμιάδης χαρακτηρίζεται κατ’ ουσίαν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα και εκτός της πράξης της δωροδοκίας και του στοιχήματος, διώκεται για ντόπινγκ.

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Εξάρθρωση συμμοριών

Συνεχίστηκε χθες η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Ζάκυνθο για την εξάρθρωση των συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά και εκβίαζαν καταστηματάρχες στο νησί. Χθες, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν άλλα πέντε άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στους 13. Σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος τουλάχιστον τριάντα ενός (31) ακόμα ατόμων.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

Λαθρεμπορικό γεμάτο τσιγάρα

Λαθρεμπορικό πλοίο με την επωνυμία Resta και σημαία Τανζανίας, έμφορτο με 2.000 κιβώτια λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν λιμενικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Γυθείου. Συνελήφθησαν πέντε άτομα που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου, ενώ εξετάζεται τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση πέντε ακόμα ατόμων που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς μέσα σε ημιφορτηγό, στον δρόμο Σπάρτης – Γυθείου.

ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ

Πέθανε στο Κέντρο κράτησης μεταναστών

Κάτω από άγνωστες συνθήκες απεβίωσε χθες το μεσημέρι Πακιστανός που κρατούνταν για απέλαση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Ελληνικού. Ο άτυχος αλλοδαπός απεβίωσε πριν φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει και ενώ είχε πρώτα εξεταστεί από εθελοντές γιατρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή