ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ορίστηκε ανακριτής για την υπόθεση των υποβρυχίων

Ο αρεοπαγίτης Βασ. Λαμπρόπουλος ορίστηκε χθες ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου, που θα διερευνήσει την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπ. Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Χθες, ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της εκκρεμούς υπόθεσης των περιουσιακών του στοιχείων (οικία Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Για την υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο τίμησε η Εκκλησία της Αγγλίας απονέμοντάς του τον «Σταυρό του Lambeth». Πρόκειται για εξαιρετική διάκριση προς ξένους εκκλησιαστικούς ηγέτες, η οποία απονεμήθηκε στον κ. Αναστάσιο από τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury και μέλος του House of Lords, Dr Rowan Williams.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες για υψηλούς μισθούς

Με 58 υπερχρεωμένους δήμους και τα οικονομικά των περισσότερων ΟΤΑ να βρίσκονται στο «κόκκινο», οι μισθοί σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων παραμένουν υψηλοί. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διερευνά το ειδικό καθεστώς αμοιβών που ισχύει στις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για ετήσιες αποδοχές 120.000 ευρώ, υδραυλικών με 40.000 ευρώ και υπαλλήλων με 75.000 ευρώ. Τα στοιχεία έχει ζητήσει ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, προκειμένου να τα διαβιβάσει στο υπ. Οικονομικών.

ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο λιμενάρχης Ζακύνθου, καθώς αποκαλύφθηκαν διασυνδέσεις του με τις δύο συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε μια από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο λιμενάρχης φέρεται να ειδοποιεί τον εγκέφαλο της μιας σπείρας ότι καταζητείται από την αστυνομία, στα όρια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κάτοικος του νησιού. Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα τον λιμενάρχη διατάσσοντας ταυτόχρονα Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και δικηγόρος της Ζακύνθου, καθώς φέρεται να έχει προβεί σε αγοραπωλησίες όπλων για λογαριασμό των δύο συμμοριών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Καταδίκη φαινομένων βίας

Στα φαινόμενα βίας σε περιοχές της πόλης αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας τη στήριξη και αποφασιστική καταδίκη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. «Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα που κάποιοι έχουν μετατρέψει σε κάμπινγκ, αλλά διάφορες περιοχές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε άβατο», τόνισε, επισημαίνοντας πως «η δημοτική αρχή είχε εξαρχής καταστήσει σαφή τη διαφορά μεταξύ του δικαιώματος της ειρηνικής συνάθροισης και της συστηματικής κατάληψης δημόσιου χώρου».

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Απόφαση για ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δεν δικαιούνται αποζημίωσης για το «νεκρό» διάστημα που δεν λειτουργεί η επιχείρηση, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εποχικής απασχόλησης, των οποίων λύονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μόλις παρέλθει η περίοδος λειτουργίας του ξενοδοχείου. Αυτό έκρινε ο Αρειος Πάγος (υπ’ αριθμ. 305/2011) καθώς, κατά τους δικαστές, «για τον καθορισμό του ύψους της αποζημιώσεως, δεν υπολογίζεται στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας του απολυομένου ο χρόνος των νεκρών περιόδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η σχέση εργασίας διακοπτόταν και ο μισθωτός μπορούσε να απασχοληθεί σε άλλον εργοδότη».

ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ

Συνελήφθη ειδικός φρουρός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα σε κλαμπ της Αργυρούπολης. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος διαπληκτίστηκε για άγνωστη αιτία με αρχιφύλακα ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στρέφοντας εναντίον του το υπηρεσιακό του όπλο. Συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εις βάρος του διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή