Συνεχίζουν την απεργία, κλείνουν δρόμους

Συνεχίζουν την απεργία, κλείνουν δρόμους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τουριστική κίνηση. Οι αυτοκινητιστές που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος, εξήγγειλαν συνέχιση επ’ αόριστον της απεργίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Χθες, απέκλεισαν λιμάνια και αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, ενώ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις μετά των οχημάτων τους σε κεντρικούς δρόμους πόλεων. Εκτός από την ταλαιπωρία που υπέστησαν όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, παράγοντες της τουριστικής αγοράς εκφράζουν φόβους για κύμα ακυρώσεων. Η απελευθέρωση του κλάδου θα επιφέρει πλήγμα στο κύκλωμα διακίνησης μαύρου χρήματος που ανθούσε σε βάρος αυτοκινητιστών που υποθήκευαν μέχρι και σπίτια, προκειμένου να αγοράσουν μια άδεια ταξί καταβάλλοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και υπογράφοντας συμβόλαια για υποπολλαπλάσια ποσά. Την ίδια στιγμή, σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Η. Μόσιαλος αρνήθηκε ότι υπάρχει μεταβολή στάσης της κυβέρνησης στο θέμα, ενώ η Ν.Δ. χαρακτήρισε τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Ραγκούση «αρχιτέκτονα του χάους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή