Εσωκομματικές αντιδράσεις εναντίον του Γ. Ραγκούση

Εσωκομματικές αντιδράσεις εναντίον του Γ. Ραγκούση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις και εξαιρετική σύγχυση προκαλεί στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος η τροπή που έχει λάβει η υπόθεση με την απελευθέρωση των ταξί. Χθες, 21 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υπέγραψαν αίτημα προς τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Εξαρχο για άμεση σύγκληση διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση, καθώς, όπως σημειώνουν, «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται σοβαρότατο πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες». Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας δεν έλειψε η ένταση, καθώς ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχ. Παπαδόπουλος ουσιαστικά αποδοκίμασε την παρουσία του γραμματέα Συνδικαλισμού της Ν.Δ. κ. Γ. Μανώλη και την ομιλία από το μπαλκόνι του ΣΑΤΑ σε συγκεντρωμένους ιδιοκτήτες ταξί.

Ο κ. Γ. Ραγκούσης απάντησε αιχμηρά στην πρωτοβουλία των 21 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπαινισσόμενος επικοινωνιακές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως η συνεδρίαση είχε ήδη δρομολογηθεί, ενώ κάποιοι εξ αυτών που υπέγραψαν είχαν ενημερωθεί από την Τρίτη σχετικά.

Χθες, τις αντιρρήσεις τους κατά της επιλογής του υπουργού Υποδομών κ. Ραγκούση εξέφρασαν ευθέως στην Ολομέλεια ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημ. Παπουτσής, καθώς και η βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαρία Σκραφνάκη. Ο πρώτος διηρωτήθη ποιος ο λόγος του ιδιαίτερου δογματισμού έναντι του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, όταν το πληθυσμιακό κριτήριο τηρήθηκε στους φαρμακοποιούς. Η κ. Σκραφνάκη υπογράμμισε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να υπάρξει διάλογος γιατί υφίσταται μεγάλο πλήγμα ο τουρισμός: «Κάνω έκκληση και στις δύο πλευρές και στον κ. Ραγκούση. Δεν είναι λάθος τα πληθυσμιακά κριτήρια».

«Ηδη τάζετε άδειες ανοίγοντας ρουσφετολογικό παιχνίδι ελπίδων», τόνισε από τη Ν.Δ. ο κ. Κ. Μουσουρούλης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Κ. Μαρκόπουλος κάλεσε τον κ. Ραγκούση να κάτσει στο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες ταξί, τιμώντας τη συμφωνία τους με τον κ. Ρέππα: «Και να το πράξει τώρα και όχι μετά τρεις μήνες, όπως έκανε με την Κερατέα». Ολοι θέλουμε τον διάλογο για να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες, όπως επίσης να πάρει η ηγεσία του υπουργείου τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή