ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Λύση έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για «Ντυνάν» και «ΓΑΙΑ»

Εως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει βρεθεί λύση για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και του μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους εργαζομένους για το ενδεχόμενο της εκμίσθωσης ορισμένων τμημάτων του κτιρίου του νοσοκομείου στο μαιευτήριο ΓΑΙΑ, πάντα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο που διέπει τη λειτουργία κοινωφελών ιδρυμάτων. Υπενθυμίζεται, ότι η άλλη πρόταση που εξετάζει το υπουργείο είναι η δημιουργία επιχειρηματικής Α.Ε., που θα λειτουργεί το νοσοκομείο και στην οποία μέτοχοι θα είναι το Ιδρυμα και ιδιώτες.

ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Μήνυση Ιω. Αλαφούζου στον Γ. Κουρή

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Αυριανή» και του Γεωργίου Κουρή για πρόσφατο δημοσίευμά τους κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ, κ. Ιωάννης Αλαφούζος. Σύμφωνα με ανακοίνωση, άμεσα, θα ακολουθήσει και η άσκηση αποζημιωτικής αγωγής. Επίσης, σύντομα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι εξακολουθούν να τον συκοφαντούν μέσα από τις δημόσιες συχνότητες ελεγχόμενων από τον Γεώργιο Κουρή τηλεοπτικών μέσων, όπως οι σταθμοί Alter Channel και Κontra Channel.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ

Συνελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος»

Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο «Ελ. Βενιζέλος» τέσσερις από τους συνολικά 286 μετανάστες που τον περασμένο Μάρτιο είχαν μετάσχει στην απεργία πείνας στο κτίριο της Υπατίας. Αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στην Τυνησία, έχοντας στις αποσκευές τους ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα (π.χ. γυαλιά, ρολόγια), τα οποία όπως προέκυψε είχαν κλαπεί από αυτοκίνητα και σπίτια της Αθήνας. Για τους συλληφθέντες, ηλικίας 26, 27, 29 και 36 ετών, όπως και τους υπόλοιπους απεργούς πείνας της Υπατίας, ίσχυε ειδικό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης από το τμήμα Απελάσεων της ΕΛ.ΑΣ., χάρη στο οποίο μπορούσαν να ταξιδέψουν εκτός συνόρων και να επιστρέψουν στη χώρα.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και τουρκικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου υπέβαλαν την αίτηση και από την ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr.

ΓΙΑ 10 – 15 ΔΗΜΟΥΣ

Προγράμματα εξυγίανσης

Εξατομικευμένα προγράμματα εξυγίανσης θα διαμορφωθούν για 10 – 15 δήμους που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης, που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών στον προεδρείο της ΚΕΔΚΕ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η αναχρηματοδότηση των δανείων που έχουν πάρει οι δήμοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ).

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

Εντοπίστηκαν 129 λαθρομετανάστες

Καταμαράν, στο οποίο επέβαιναν 129 παράνομοι μετανάστες, εντόπισε χθες το πρωί σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Αστακού. Μεταξύ των μεταναστών υπήρχε μία έγκυος που διεκομίσθη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και ένα ανήλικο παιδί, το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αστακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή