Παράταση έως τέλος του έτους για τους ημιυπαίθριους

Παράταση έως τέλος του έτους για τους ημιυπαίθριους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται μέχρι τις 30-12-2011 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες για την υπαγωγή ακινήτων στις διατάξεις των διατηρούμενων χώρων, δηλ. τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους. Παρατείνεται επίσης ώς το τέλος του χρόνου η προθεσμία που έληγε στις 30/10/11 για την καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου διατήρησης για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος για όλες τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, χαρακτηρίζεται χώρος ανέγερσης κτιρίου για τη λειτουργία Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σχετικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ενώ καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και περιορισμοί δόμησης, το ακίνητο επί των οδών Ερατοσθένους 13 και πλατείας Αγ. Σπυρίδωνος στην περιοχή Παγκρατίου. Το εν λόγω κτίριο, σήμερα ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο και στατικά επικίνδυνο, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και ιστορικό μνημείο στο οποίο θα ανεγερθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στην ίδια τροπολογία θεσπίζεται, πλέον των υφισταμένων, και η δυνατότητα καθορισμού χώρων θρησκευτικών λειτουργιών μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του Ελαιώνα και σε ποσοστό 5%, ενώ λαμβάνεται πρόνοια για την εγκατάσταση και κατασκευή του ισλαμικού τεμένους και υποστηρικτικών κτιρίων στον Βοτανικό, συνολικής έκτασης 850 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή